Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

V Belgii vyhrál Basso

Další důležitý krok k zisku titulu mistra Evropy udělal Ital Giandomenico Basso, když vyhrál Rallye Ypern a na své konto si připsal druhé letošní vítězství, čímž zároveň přerušil vítěznou sérii domácích jezdců od roku 2000.

 

Basso - Dotta

Basso - Dotta

Princen - Chevallier

Princen - Chevallier

Loix - Buysmans

Loix - Buysmans

Po 18 rychlostních zkouškách měl Basso náskok v cíli 50 sekund na největšího soupeře a obhájce prvenství Krise Princena s Renaultem Clio. Ital byl na kluzké trati, kterou před hlavním startovním pole vyčistili historické rallye automobily, dominantní postavou.
První zkoušku vyhrál sice Ital Umberto Scandola s druhým továrním Fiatem Punto S2000, ale pak se už ujal vedení Basso, který vyhrál v řadě devět zkoušek. Pak usoudil, že má dostatečný náskok, který by neměl nikdo ohrozit, takže v následujících zkouškách přenechal boj o nejrychlejší řady domácím hvězdám - Loix vyhrál tři, Princen a Cols po dvou.

Ještě před tím, už v osmé zkoušce se rozloučil se soutěží druhý v pořadí Scandola, který v tu chvíli ztrácel na svého krajana půl minuty. O stříbro si to tak rozdali Princen a Cols s Mitsubishi Lancer. Nakonec byl mezi nimi rozdíl 5 sekund ve prospěch Princena. Freddy Loix, ex-účastník MS, dojel s Citroënem C2 S1600 na čtvrtém místě.

Belgická soutěž posloužila Martinu Prokopovi jako trénink na Rallye Deutschland, ale na domácí hvězdy tentokrát nestačil. Po potížích s brzdami dojel na 11. místě, Chvojka skončil 17. jedno místo za ním Tlusťák, zatímco Odložilík vzdal. Více info na http://www.ewrc.cz/

 

1. Basso - Dotta

Fita Punto S2000

2:49,23

2. Princen - Chevallier

Renault Clio

+50.6

3. Cols - Goddé

Mitsubishi Lancer

+55,5

4. Loix - Buysmans

Citroën C2

+1.54,5

5. Casier - Miclotte

Renault Clio

+2.20,4

 

Průběžné pořadí ME: 1. Basso (25), 2. Andreucci, Kuzaj (10), 4. Cantamessa, Isik, Svedlund, Princen (8)

 

JL, 27.6.2006


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar