Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Úspěšná sezona posádky Autoklub Peugeot Rally Talent

V prostorách společnosti Peugeot Domanský v Praze na Černém mostě se uskutečnilo přátelské setkání se soutěžní posádkou Filip Mareš a Jan Hloužek, kteří se s Peugeotem 208 R2 úspěšně zapojili do projektu Autoklub Peugeot Rally Talent.

Juniorské posádce osobně poděkoval pan Marco Venturini za Peugeot ČR a také pan Adam Eliáš, generální sekretář Federace automobilového sportu Autoklubu ČR.

Po trochu rozpačitém úvodu projektu Rally Talent, kdy odstoupil Karel Kupec a poté i Václav Černín dostal příležitost Filip Mareš, který šance využil dá se říci na sto procent. „Cíle, které jsme si na začátku roku stanovili, předčily naše očekávání. Věděli jsme, že sezona bude dobrá, ale až tak dobrá asi nikdo z nás nečekal. Za celkovou přípravu týmu bych chětl poděkovat také panu Standovi Kafkovi, který byl jakousi tou správnou hybnou silou. Smyslem dlouhodobého konceptu s Autoklubem ČR je vyhledávání nových talentů, kterým chceme dát možnost prosadit v rallye scéně. Jednak chceme i nadále podporovat Filipa, ale zároveň hledat nové talenty, „řekl Marco Venturini.
Posádka Filip Mareš a Honza Hloušek jsou pro Autoklub České republiky opravdu trefou do černého. Jakmile nastoupili do projektu Autoklub Peugeot Rally Talent, jejich závodní kariéra letěla od samého počátku strmě nahoru, z čehož se těší nejen autor projektu, kterým je Autoklub ČR, ale také značka Peugeot v ČR.

S rallyovým speciálem Peugeot 208 R2, který je celosvětově nejprodávanějším vozem divize Peugeot Sport, posádka vyjela řadu ocenění v Mistrovství České republiky v rally a účastnila se některých zahraničních podniků.


Cílem projektu Autoklub Peugeot Rally Talent bylo najít mezi mladými jezdci z řady veřejnosti nadějné závodníky a podpořit je v začátcích. I přes změny, které v průběhu letošního roku v týmu Autoklub Peugeot Rally Talent nastaly, splnila soutěž svůj cíl a dokladem toho jsou bezpochyby trofeje, které Filip Mareš a Honza Hloušek pro tým získali. Vedle titulu Juniorského mistra ČR získala posádka celkové vítězství v ERT JUNIOR i ERT 3.

„Byla to pro nás všechny fantastická a velmi přínosná sezóna. Dosáhli jsme několika hodnotných výsledků a získali spoustu cenných zkušeností i krásných zážitků. Rozhodně považuji letošní sezónu za svou zatím nejúspěšnější. Nic z toho by ovšem nebylo možné bez výrazné podpory ze strany Autoklubu ČR a partnerů projektu, v čele s českými zastoupeními značek Peugeot a Total. Věříme, že jsme se Autoklubu ČR a všem partnerům projektu, odvděčili kvalitním reprezentováním a dosaženými výsledky. Zejména titul Juniorského mistra ČR a také dvojité vítězství v seriálu European Rally Trophy vnímáme jako obrovský úspěch a současně velkou motivaci do další práce.“ hodnotí sezonu Jan Hloušek a Filip Mareš dodává: „Všem mladým pilotům, kteří mají v tomto sportu ambice, bych účast v dalším případném kole tohoto projektu mohl jen doporučit. Účastí v projektu Autoklub Peugeot Rally Talent se nám totiž otevřela možnost posunout se v našich kariérách blíže k dosažení našich snů. Díky výsledkům v sezóně 2016 se nám podařilo v cestě za našimi sny urazit pořádný kus cesty, za což vděčíme především právě Autoklubu ČR a partnerům projektu Autoklub Peugeot Rally Talent. Pevně věřím, že se nám na letošní výsledky podaří navázat také v příštím roce a našim vytyčeným cílům se společně posuneme zase o krok blíže.“


Projekt Autoklub Rally Talent byl od samého začátku koncipován jako dvouletý. První rok měl posádku provést všemi úskalími rallyového sportu, druhý potom posádce umožnit předvést naučené. „S Filipem a Honzou jsme během jednoho roku stihli dosáhnout téměř všech vytyčených cílů, a to minimálně v našem mistrovství a blízkém okolí (ERT Junior Trophy). Proto je logické posádku v druhém roce Talentu posunout ještě dál a jejich kolbištěm nemůže být nic jiného než Mistrovství Evropy juniorů.“ dodává Stanislav Kafka, manažer týmu.

Rok fungování projektu Rally Talent potvrdil správnost cesty podpory mladých jezdců. Proto Autoklub ČR připravuje ve spolupráci s partnery pokračování projektu. Jeho cílem bude uspořádání výběrových kol na podzim 2017 tak, aby v roce 2018 mohl na tratě našich rally vyrazit nový tým.


JL + PR 14.12.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar