Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Tři otázky pro Michala Hrabánka, šéfa Škoda Motorsport

Pane Hrabánku, v roce 2022 jeli tři nejlepší jezdci v celkovém pořadí kategorie WRC2 a také mistr světa kategorie WRC2 Junior a mistr světa kategorie WRC2 Masters s vozem Škoda. Tým Toksport WRT s podporou Škoda Motorsport získal týmový mistrovský titul v kategorii WRC2. Dokáží vaši zákazníci tento úspěch zopakovat i v roce 2023?

MH: Především musím říci, že to nejsou jen tyto výsledky, na které jsme velmi hrdí. Škoda Fabia je totiž už nějakou dobu čistě statisticky také zdaleka nejoblíbenějším rallyovým vozem ve své kategorii. Do dnešního dne Škoda Fabia Rally2 a Škoda Fabia Rally2 evo vyhrály téměř 2000 rally po celém světě. V tomto úspěšném příběhu chceme samozřejmě pokračovat i v roce 2023.


Během Rallye Monte-Carlo si Škoda Fabia RS Rally2 odbude svoji premiéru ve FIA Mistrovství světa v rally. Dokáže nový vůz zopakovat úspěch vozu Škoda Fabia Rally2?

MH: Nový vůz Škoda Fabia RS Rally2 jsme intenzivně testovali. Jedná se o zcela nový vůz, který je ve všech ohledech dalším krokem vpřed. Základní filozofie se však oproti předchůdci nezměnila. Naším cílem bylo opět navrhnout absolutně spolehlivý vůz, který zohledňuje i provozní náklady. Vůz Škoda Fabia RS Rally2 jsme tak vyvíjeli především s ohledem na potřeby soukromých týmů.


Poptávka po voze Škoda Fabia RS Rally2 je velmi vysoká. Ne všechny týmy kategorie WRC2 zatím mohly vyměnit svůj osvědčený vůz Škoda Fabia Rally2 evo za novou generaci...

MH: Pracujeme na plný plyn, abychom co nejrychleji odpověděli na všechny objednávky. Musíme být také schopni dodat všechny vozy Škoda Fabia RS Rally2 společně s dostatečným množstvím náhradních dílů.



Škoda 19.1.2023

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar