Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Tomeček- Druhá marocká etapa přinesla snad vše

I druhá marocká etapa naplnila to, co organizátoři na večerním briefingu slibovali, a to sice náročnou podívanou, do které se podařilo vtěsnat písek, duny, náročné kamenité úseky i rychlé pisty. Tatra Promet/Czechoslovak Group týmu Tomáše Tomečka nakonec dorazila do cíle mezi kamiony na čtvrtém místě.

Teplota v prvním bivaku spadla v průběhu noci až čtyři stupně pod nulu. Časový rozpis soutěže je nicméně neúprosný a tak se ráno muselo vstávat již brzy, což platí dvojnásob pro motorkáře, kteří se na trať vydávají jako první. Kamiony a auta odstartovaly do druhé etapy společně na základě výsledků první etapy. Tomečkova Tatra startovala hned za MANem portugalské amazonky Elisabete Jacinto. "Snažili jsme se dnes jet svoje tempo a současně myslet na to, že chceme také dojet," komentuje průběh druhé etapy Tomáš Tomeček a hned pokračuje: "V prvním dunovém poli se nám podařilo předjet první kamion a chytili jsme dobré tempo. Musím říci, že dnešní etapa byla opravdu náročná a že nás i auto hodně bolela. Ke konci už jsme toho měli oba celkem dost."

Jak vypadal závod z pohledu navigátora Ladislava Lály? "Dnes to bylo opravdu náročné. Není mi úplně dobře a dnešek mi rozhodně nepřidal. Po startu jsme jeli na hranici našich možností. První duny se nám povedly a chytili jsme dobré tempo. Okolo třicátého kilometru jsme se spolu s třemi dalšími kamiony a několika auty trochu zamotali, ale nakonec jsme se z toho naštěstí dostali. Beru to nicméně na sebe. Pak následovala až do cíle stíhací jízda. V rozbitých úsecích jsme schytali několik tvrdých direktů. Pro mě osobně to byla vzhledem k okolnostem asi druhá nejtěžší etapa v životě."

Tomečkova Tatra zatím drží, takže ani ve druhém bivaku neměli mechanici Pavel Kletenský a Jaroslav Žerdík na práci "nic jiného" než běžný servis. "Je úžasné, co Tatra vydrží. Dnešek byl všechno jiné, než poklidná projížďka," pokračuje Tomáš Tomeček. "Je mi líto odstoupení Elisabete, nicméně Dakar je bohužel takový. Letos sem přijela s novým motorem a ten bohužel nevydržel."



1. 400 KARGINOV A. 04:08:30 KAMAZ
2. 403 KUPRIANOV S. + 00:39:44 KAMAZ
3. 409 VALTR J. + 00:40:42 TATRA
4. 401 TOMEČEK T. + 01:06:25 TATRA
5. 405 KOVACS M. + 01:24:08 SCANIA
6. 407 DARAZSI Z + 03:11:46 MAN
7. 402 JACINTO E + 05:25:35 MAN
8. 408 GONZALES R + 05:25:35 SCANIA


LL 3.1.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar