Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Tomáš Vrátný testuje při Rallye Maroko

Právě v těchto dnech podniká Bonver Dakar Project finální test před Rallye Dakar 2016. Připravenost šéfa týmu Tomáše Vrátného a jeho posádky prověřuje rallye OiLibya du Maroc, která končí 9. října 2015 v Maroku. Po první etapě byl sedmý.

Účast v tomto závodě znamená pro tým Bonver Dakar Project vyvrcholení testovacího programu zahájeného bezprostředně po návratu z letošního ročníku dakarské rallye, kterou kapotované speciály Tatra Jamal dokončily těsně za hranicí první desítky na 14., 19. a 22. místě. Umístění mezi nejlepšími deseti kamiony zůstává i nadále cílem všech mezinárodních závodních posádek týmu Bonver Dakar Project, především pak závodícího šéfa Tomáše Vrátného.

„Jedeme do Maroka s několika novými technickými vychytávkami, které chceme odzkoušet.
Nechceme auto zbytečně rozbíjet, spíše se zaměříme na vývoj a na to, abychom byli co nejvíce připravení na Dakar,“ konstatoval Tomáš Vrátný. Po jeho boku se v kokpitu závodního speciálu Tatra Jamal posadí zkušený slovenský navigátor Jaroslav Miškolci, roli palubního mechanika bude plnit Jaromír Martinec.

Česko-slovenská posádka týmu Bonver Dakar Project má na Rallye OiLibya du Maroc výraznou konkurenci. Do závodu rozděleného na pět měřených úseků dlouhých celkem více než 1 300 ostrých kilometrů vyrazilo osmnáct kamionů včetně vítěze Rallye Dakar 2012 Gerarda de Rooye či Aleše Lopraise jedoucího poprvé s kamionem Iveco.

„Konkurence je veliká, ale aspoň se můžeme poměřit se skutečnou dakarskou konkurencí, pěkně si zazávodit a užít si jízdu v dunách,“ pokračoval Vrátný, který ještě před několika dny zvažoval účast na Africa Eco Race, a to z toho důvodu, že pořadatelé Rallye Dakar oznámili, že se závod uskuteční pouze v Argentině a Bolívií. Následně představili novou trasu se startem i cílem v Buenos Aires. „Všechny možnosti jsme důkladně analyzovali a konzultovali s našimi obchodními partnery a sponzory. Nakonec jsme se rozhodli, že pojedeme do Jižní Ameriky,“ dodal. Pro Tomáše Vrátného bude start na Rallye Dakar 2016 znamenat již pátou účast na nejnáročnější vytrvalostní soutěži na světě.


Bonver 6.10.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar