Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Tomáš Pospíšilík před Barum Rally

Posádka týmu Peugeot Sport Česká republika, kterou tvoří junioři Tomáš Pospíšilík a Lukáš Vyoral, se zapojí do bojů na Barum Czech Rally Zlín. Populární „barumka“ je jednak soutěží Mistrovství České republiky a současně i evropského mistrovství v rallye pod názvem ERC.

Pro Tomáše Pospíšilíka a Lukáše Vyorala je Barum Rally také první soutěží v letošním roce, kde budou startovat podruhé v kariéře. Dosud se na všech rallye v ČR, jež letos absolvovali, seznamovali se záludnostmi a s charakterem trati, ale ve Zlíně poprvé okusí soutěž, kterou alespoň částečně znají z loňského roku. Před rokem z toho bylo třetí místo ve třídě 6, což je výsledek, který by ani v letošní a hodně konkurenci nebyl vůbec špatný. Pomoci k dobrému výsledku by jim měl Peugeot 208 R2, který tým v uplynulých dnech nově postavil a na technicky nesmírně náročné tratě Barum Rally řádně otestoval.

Tomáš Pospíšilík, jezdec Peugeot Sport ČR: „Poslední dny jsme se věnovali hlavně dokončení stavby nového vozu, který nám z Francie přišel v krabicích. Minulý týden jsme auto vyzkoušeli na funkčním testu a vše dopadlo dobře. Využili jsme také možnost oficiálního testování, kterou nám dali pořadatelé barumky a najeli jsme další kilometry. Můžu říci, že po technické stránce jsme na start připraveni a auto funguje velmi dobře. Na zdejší soutěž se opravdu moc těším. Je to moje domácí rallye a jedna rychlostní zkouška se jede asi 300 metrů od domu, kde bydlím. Konečně pojedeme také v Česku na rallye, kterou již znám z loňského roku, a i když se některé rychlostní zkoušky jedou třeba v protisměru, tak přece jen mnohem lépe vím, do čeho jdeme. Během soutěže bych preferoval sucho, protože některé rychlostní zkoušky hodně kloužou už za sucha a na vodě je to ještě o mnoho horší. Těším se zejména na úvodní rychlostní zkoušku ve Zlíně, kde je nádherná atmosféra, ale také třeba na RZ Slušovice, která mi vede skoro pod okny. Velký respekt mám z rychlostní zkoušky Pindula, která je asi nejnáročnější, ale i další rychlostní zkoušky Barumky jsou krásné a těžké.“


Peugeot 27.8.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar