Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Tomáš Ouředníček rozjel své aktivity naplno

Tým ULTIMATE DAKAR Racing rozhodně neodpočívá a snaží se využít každou příležitost k závodění a prezentacím pro fanoušky.Hned první víkend v červenci tým podpořil projekt ridicipomahajidetem.eu a zúčastnil se krásné akce Kamion Fest 2020 na letišti ve Skutči.

Přes sto kamionů a kamioňáků a přes tisíc nadšených návštěvníků si užilo vystavený závodní vůz Ford Ranger i týmové zázemí naší americké Bestie F-750 Funmover.

Druhý víkend se tým narychlo rozhodl zúčastnit se prvního závodu Mistrovství Rumunska, Baja Satu Mare.Zajímavý závod, rozsáhlý servisní park spojený s výstavou automobilů na centrálním náměstí Satu Mare sliboval pěknou podívanou a velké množství fanoušků okolo tratí. Páteční prolog na úzkých šotolinových lesních cestách přinesl 2. místo a slibnou startovní pozici na sobotní pískové cesty.

Sobota ale hned po startu ukázala, že i přes velké vedro a dusno nedávné deště zanechaly hluboké louže plné bláta s pískem. Při průjezdu jedné takové díry bohužel došlo k poškození přední kladky, řemenu hydropumpy a přestalo fungovat řízení. Tomáš Ouředníček proto nemohl dokončit dvě rychlostní zkoušky, ale mechanikům se podařilo nakonec vůz provizorně opravit. Posádka tak závod nakonec dokončila na 3. místě v kategorii T1.

Tým se stihl vrátit domů těsně před opětovným uzavřením Maďarsko- Rumunských hranic mohl se připravit na závod do vrchu v Náměšti nad Oslavou. Závod v Náměšti využil tým pro svoji dakarskou exhibici a potěšil tak tisíce fanoušků okolo tratě, zároveň se zde sešli i partneři týmu.

Za své plné nasazení získal Tomáš Ouředníček od pořadatelů krásný pohár a byl dekorován společně s rekordmanem tratě Francouzem Sébastienem Petitem.


PR 23.7.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar