Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Tomáš Enge na 3 Städte Rally cíl neviděl

O víkendu se konal již 56. ročník německé soutěže 3 Städte Rally. Mezi téměř stovkou přihlášených posádek odstartovala i desítka českých posádek, včetně liberecké dvojice Tomáš Enge – Lucie Engová s historickým vozem Ford Escort RS 2000 MK II

Absolutními vítězi se stali Hermann Gassner jr. navigovaný Ursulou Mayhoferovou s vozem Hyundai i20 R5. Mezi třiašedesáti posádkami, které dojely až na cílovou rampu, chyběla ta z týmu Enge Racing: „Bohužel na sedmé rychlostní zkoušce se naše vozidlo zastavilo, pravděpodobně pro závadu na elektroinstalaci. 3 Städte rally jsme si do té doby užívali. Především se nám líbily dvě páteční noční rychlostní zkoušky a snažili jsme se posouvat startovním polem vpřed. Rally byla perfektně zorganizovaná a start zde byl pro mne cennou zkušeností. Startovní pole bylo velmi pestré od vozidel kategorie R5 až po historická vozidla. Odstoupení nás velmi mrzí, až do té doby auto bezchybně fungovalo" posteskl si Tomáš Enge před odletem na další okruhové závody do Thajska.

Než posádka se startovním číslem 55 odstoupila, byla v absolutním pořadí na 36. místě, dále byla dvojice Tomáš Enge – Lucie Engová čtyřiadvacátá v klasifikaci ADAC Rally Masters, sedmá v Mitropa Cupu a druhá ve třídě. Z českých dvojic pak až do svého odstoupení druhou nejúspěšnější.

3 Städte Rally nebyla pro posádku týmu Enge Racing letošní poslední soutěží. V sobotu 7. prosince by se zmiňovaná posádka měla opět představit na tradičním Pražském rallysprintu.


PV 24.10.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar