Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Tomáš Enge je mistrem Thailand GT Series

Český jezdec Tomáš Enge ve službách Reiter Engineering, který v thajském šampionátu spolupracuje s týmem Vattana Motorsport, získal při závěrečném podniku Thailand Super Series svůj premiérový titul. Z vítězství se radoval také celý tým, neboť zároveň získal titul v hodnocení týmů.

„Víkend proběhl velmi pohodově. Počasí nám přálo, což se projevilo na divácké návštěvnosti. Myslím, že jsme si to všichni náramně užívali. Pro místní je víkend v Bagsaen totiž velkým motoristickým svátkem, v ulicích je hodně lidí, stánků s jídlem a plážovým vybavením a hlavně si všichni dělají selfie s jezdci a jejich závodními speciály,“ uvádí na začátek Tomáš. „Je to prostě velká pohoda…„

Již ve čtvrtek Tomáš Enge vyhrál kvalifikaci pro první jízdu a první pozici si udržel i po startu sobotního závodu. „Vcelku pohodově jsem zvítězil, díky čemuž jsem se stal poprvé mistrem zdejšího šampionátu. Jsem rád, že to takto dopadlo a moje korunovace se neprotahovala až do neděle,“ poznamenal liberecký závodník.

I do nedělní jízdy startoval z pole position, ovšem start se mu zcela nevydařil a propadl se na druhé místo za týmového kolegu. „Celý víkend jsem se potýkal s vadnoucím výkonem motoru mého vozu, Camara GT3. Když jsem se ve druhém kole dostal opět na první pozici, tak moje pohonná jednotka vypověděla službu úplně a bohužel jsem musel ze závodu odstoupit. Je to taková kaňka na jinak vynikající sezóně v thajském šampionátu,“ dodal český závodník.

„Letošní sezóna byla úspěšná. Mimo Thajska jsem nejel nikde jinde celý seriál, což se samozřejmě podepsalo na celkových výsledcích v jednotlivých šampionátech, ať už německé ADAC GT Masters, holandské SuperCar Challenge nebo Pirelli World Challenge v USA, australské GT, asijské GT anebo japonské SuperGT. Jsem rád, že se alespoň povedl titul v thajském šampionátu, když jsme se na něj tuto sezónu zaměřili. V celkové bilanci jsem odjel 19 závodů, vyhrál v devíti závodech po celém světě a získal 7 pole position. V letošní sezóně jsem také navázal spolupráci s Autodromem Most a.s. na kurzech For Profi, které mají velmi dobrý ohlas od jeho účastníků. Nesmím také opomenout svou účast na unikátní motoristické akci Legendy, jejíž 2. ročník byl znovu velmi povedený. Touto cestou bych rád poděkoval svým partnerům, fanouškům a rodině za jejich přízeň a podporu, kterou mi v průběhu roku vyjadřují."

„Nyní mne čeká dovolená, na kterou se již velmi těším. V příštím roce pojedu opět s týmem Reiter Engineering a jejo vozy GT3 Lamborghini Gallardo, GT3 Chevrolet Camaro a GT4 KTM X-bow, je ale ještě brzy plánovat, v jakých šampionátech to bude,“ zhodnotil Enge závodní rok 2015.



PR 3.12.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar