Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

To je gesto - Chceme rallye s diváky! Krumlov bude podzimní

O víkendu se uskuteční úvodní soutěž domácího šampionátu Kowax Valašská rally, ale bez přítomnosti diváků. Pořadatelé apelují na fanoušky rally, aby zůstali doma a na rally nejezdili. Naopak úplně jinou cestou se vydali pořadatelé Rallye Český Krumlov, která se měla uskutečnit koncem května.

Moc dobře totiž vědí, že rallye bez diváků není rallye. A tak upustili od tradičního jarního termínu a chtějí soutěž přesunout na podzim. Za to je chválíme a držíme palce.


„Přesně 50 let uplyne v letošním roce od založení Rallye Český Krumlov. Jubileum tradiční jihočeské automobilové soutěže bychom za běžné situace slavili nejen na tratích rychlostních zkoušek, ale hlavně v magických kulisách pod hradbami zámku. Jenže…,“ říká ředitel soutěže Luboš Šalát.

Pořadatelé míní, koronavirus mění. Vývoj epidemie není tak příznivý, jak mnozí předpokládali, a všemožné restrikce se budou uvolňovat velice pomalu. Ač by výjimku Ministerstva zdravotnictví pro konání akce v květnovém termínu s největší pravděpodobností dostali, sterilní závody bez atmosféry pořádat nechtějí.


„Součástí programu českokrumlovské rallye v posledních letech bývalo setkání jezdců a fanoušků na letním parketu v Holkově, erzeta a servis na výstavišti, hojně navštěvované přeskupení v kaplických ulicích nebo večerní vyhlášení vítězů na rampě v centru města UNESCO. Tradiční divácká místa ve Svatém Janu, Malontech či Soběnově snad není třeba žádnému z příznivců představovat.


Dokážete si představit většinu toho zrušit a odjet Rallye Český Krumlov za zavřenými dveřmi? My ne! Přesto chceme soutěž v letošním roce zorganizovat.
Letní měsíce jsou kvůli návalu návštěvníků do turisticky frekventovaných jižních Čech pro pořádání naší rallye tabu, řešením je tedy přesunutí soutěže do některého z podzimních termínů. Změna kalendáře nyní závisí na výsledcích jednání s Autoklubem ČR.


Děkujeme všem a těšíme se na viděnou s diváky i soutěžními týmy na podzim 2021“, doplňuje Pavel Kacerovský z organizačního výboru.


PR + JL 25.3.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar