Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Tatra Buggyra racing po dni volna opět vyrazila

V neděli se na Rallye Dakar nezávodilo a na programu byl odpočinkový den. Jako každoročně, tak i letos to ale o odpočinku určitě nebylo. Problémy s přívalovými dešti a nehoda Martina Kolomého v sedmé etapě dala českým mechanikům pěkně zabrat. Tým je však na druhou polovinu připravený!

Slavná soutěž Rallye Dakar má za sebou den volna a přehoupla se tak do své druhé poloviny. Zatímco jezdci mohou načerpat sílu a odpočinout si od dlouhých a náročných přejezdů, pro mechaniky to znamená celodenní práce na závodní technice. Nejen TATRA BUGGYRA RACING tým, ale také ostatní účastníci, měli začátek volného dne podstatně ztížený. Kvůli záplavám zůstaly doprovodné vozy uvězněné 300 kilometrů od bivaku v Saltě. „Celý tým se nám podařilo seskupit až kolem jedenácté dopoledne. A povedlo se to jen díky unikátnímu podvozku Tatra, který dokázal razit cestu rozbouřenou vodou jako první,“ konstatoval manažer týmu Jan Kalivoda.

Český tým letos využívá nového Phoenixe nejen jako závodní speciál, ale také jako servisní vůz. Od příjezdu se sehraný tým českých mechaniků vrhl na všechny tři závodní speciály a největší péči potřeboval po sedmé etapě Fat Boy.

„Včerejší den se nám nepovedl a opravou jsme na trati ztratili celkem přes dvě hodiny. Posádka je zklamaná, ale já bych to určitě nevzdával. Jsme přeci v polovině a velký kus cesty máme ještě před sebou,“ uvedl s optimismem Martin Kolomý, jehož Tatru Fat Boy zvládli mechanici včas připravit a bruntálský jezdec se v pondělí může opět vydat vstříc dalším kilometrům.

Týmu TATRA BUGGYRA RACING se už loni podařilo premiérově uspořádat s portálem auto.cz jedinečný on-line chat s českými účastníky napříč všemi kategoriemi. Pro úspěch se chat podařilo zorganizovat i letos a během hodiny dorazilo přes satelitní týmové připojení na 200 zajímavých dotazů. Hlavním tématem se staly Kolomajzovy klobásy nebo kolik čelních oken si sebou na Dakar Martin Prokop přivezl.

Martin Kolomý a Jaroslav Valtr na sedmnácté respektive patnácté průběžné pozici ztrácejí na osmého Van Den Heuvela jedoucího se speciálem Scania pouhých 45 minut. Z tohoto důvodu bylo také důležité vyjednat pro Kolomajze žolíka. „Nakonec se nám i přes veškeré logistické komplikace s komisaři, kteří uvízli neplánovaně o den déle v Bolívii, uplatnit žolíka a mohu do osmé etapy startovat z jedenácté pozice. Jelikož je ale start do této etapy spojen s automobily, vychází to po propočítání časů na místo 50,“ uvedl s vidinou lepších časů Martin Kolomý.

Na druhou polovinu soutěže se těší také Josef Kalina. „Konečně začíná pravý Dakar, jelikož se přesouváme do písků s navigačně náročnými etapami,“ uvedl trojnásobný vítěz Dakaru. Kalina si navíc vyměnil suvenýry se svým dlouholetým spolubojovníkem a nejstarším účastníkem letošního ročníku Japoncem Sugawarou: „Byla to moc příjemná návštěva, známe se opravdu mnoho let. Slíbil jsem mu, že budu závodit tak dlouho jak on, tak uvidíme, jestli slib dodržím.“



Buggyra 11.1.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar