Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Tatra Buggyra otestovala před Dakarem

Všechny tři posádky týmu TATRA Buggyra Racing v čele s Martinem Kolomým absolvovali závěrečné testování před úvodním zahájením jubilejního 40. ročníku rally Dakar. Pro Martina Šoltyse a tým Adria se jednalo o premiérovou zkoušku s kamionem v písečných dunách.

Do peruánských písečných dun vyrazil ve čtvrtek Martin Kolomý testovat nejen techniku, ale i novou posádku. „Jsou tu nádherný obrovský duny s vysokými výjezdy, takže jsme se trochu rozjezdili a zase o něco více seznámili s posádkou. Auto fungovalo perfektně, jsem spokojený,“ hodnotil test vítěz dvou dakarských etap a vyjasnil jeho důležitost. „Zkouška techniky před startem je vždy důležitá, protože nevíte, v jakém stavu dorazí po cestě přes moře. Některé týmy tuto možnost nevyužívají a asi testují až v prvních kilometrech na trati, ale my jsme profesionální tým a děláme vše pro to, abychom předešli problémům již před úvodem,“ dodal.

Martin Šoltys byl s prvním písečným dobrodružstvím spokojen. „Ze začátku to pro mě bylo celkem těžké, neměl jsem s jízdou s kamionem v písku žádnou zkušenost. Díky Pepovi, který je opravdu super navigátor a vždy poradí kam kamion nasměrovat, jsem to zvládl a byl trochu klidnější. Odjeli jsme asi 50 kilometrů, které nám daly hodně,“ řekl na konci dne dakarský nováček.

Na tým rychlé asistence Adria dolehla před začátkem jubilejního 40. ročníku nováčkovská nervozita. „Tak jsme konečně tady. Většinu cesty v letadle jsme se s klukama bavili, do čeho všeho jsme se pustili. Jestli ten náš sen není úplně šílený, nicméně po dnešním testu to z nás trochu opadlo a už se těšíme na první etapu, protože to čekání před startem je hodně náročné,“ uvedl navigátor týmu Adria Petr Lesák.


PR 6.1.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar