Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Tatra Buggyra Racing s Kolomým a Trněným

Sedmým podnikem pokračuje v Polsku světový šampionát v cross-country soutěžích. Na jezdce Tatra Buggyra Racing týmu čeká v řadě třetí soutěž, ve které bude útočit posádka Martina Kolomého na vítězný hattrick. Do Tatry Phoenix tentokrát usedne zkušený soutěžák Karel Trněný.

Přestože toho má Buggyra na svém kontě opravdu hodně, zažije v průběhu víkendu náročnou premiéru. Zatímco okruhová část v čele s průběžným lídrem evropského šampionátu Adamem Lackem bude bojovat o body na Hungaroringu, Tatra Buggyra Racing se představí na Baja Poland.

Dvojice truckerů Lacko – Forman je jasná, v týmu Tatra Buggyra Racing však dojde k personálním změnám. Vedle zkušeného tria Kolomý + bratři Kilianové, se v Tatře Phoenix premiérově představí posádka ve složení Trněný – Pritzl – Stross. „Jedná se o reakci na vývoj zdravotního stavu Davida Vršeckého, který by měl v těchto dnech podstoupit závěrečnou sérii vyšetření. S Karlem spolupracujeme už delší dobu a líbí se nám jeho profesionální přístup k závodění. Po Martinu Prokopovi to bude další zkušený rallye jezdec, kterého si vyzkoušíme,“ konstatoval Jan Kalivoda.

„Pro nás s Vaškem to bude něco úplně nového. Povrch, rozpis, těžší auto o více jak sedm tun a další aspekty, které si možná ještě teď neuvědomujeme. Upřímně, je to ale jen zkouška, od které nic neočekáváme, protože to bude naše poprvé. Slavný Dakar byl vždy mým snem, a tady to bude takové malé přiblížení. V Buggyře je vše na profesionální úrovni. Jsem vděčný za tuto úžasnou šanci,“ uvedl Karel Trněný, kterého v posádce doplní navigátor Václav Pritzl a Jiří Stross.

V osvědčené Tatře 815 pojede Martin Kolomý, který vyhrál předchozí dva podniky ve Španělsku a Maďarsku. „Jsem rád, že drtíme konkurenci. Prioritou však zůstává vývoj a Dakar 2017. Hattricku se ale bránit nebudu,“ dodává se šibalským úsměvem Kolomajz.

V barvách Tatra Buggyra Racing týmu pojede i v Polsku Tomáš Ouředníček, který si vyzkouší opět tovární Ford Ranger. „Po skvělém výsledku ze Španělska máme opět možnost závodit s továrním speciálem Ford. Jako týmoví kolegové WRC hvězdy Xeviho Ponse si této možnosti nesmírně vážíme,“ uvedl před startem Tomáš.

Baja Poland odstartuje téměř sedmikilometrovým prologem v pátek odpoledne a v sobotu bude pokračovat dvěma testy o celkové délce 350 kilometrů. V neděli ráno posádky zamíří na dva průjezdy čtyřiceti a dvaceti kilometrových úseků.



Buggyra 26.8.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar