Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Tatra Buggyra Racing s Kolomým a Lopraisem na Dakar

V pondělí se za velkého zájmu novinářů a veřejnosti rozloučil Tatra Buggyra Racing tým, který na Rally Dakar 2017 posílá dva speciály TATRA Phoenix. Martin Kolomý a jeho parťák Aleš Loprais ohlásili útok na pozice nejvyšší.

Na úvod museli Jan Kalivoda a Martin Prokop vysvětlit, proč se dva týmy setkávají na jedné tiskové konferenci. „Našli jsme společnou řeč v mnoha ohledech. Ať v mediální sféře, tak také v zázemí. Poprvé budeme mít vlastní catering, který budeme sdílet. Společnou budeme mít také rychlou asistenci. Za volantem tohoto kamionu se objeví zkušený soutěžák Karel Trněný. Doufám, že jej během měřených úseků vůbec neuvidíme,“ dodal se smíchem Martin Prokop, jezdec MP Sports.

Startovní číslo 503 bude mít na svých dveřích posádka Aleše Lopraise, kterou tvoří navigátor Jan Tománek a mechanik Jirka Stross. „Když jsem si vyzkoušel poprvé Phoenixe, bylo rozhodnuto. Jsem rád, že došlo ke společné dohodě. Všichni se nás teď ptají na naši rivalitu. Ano, když jsme měli každý jiný dres, byli jsme na trati soupeři. Teď ale budeme poprvé kolegové a budeme tahat za jeden provaz,“ uvedl nováček Tatra Buggyra Racing týmu Aleš Loprais, kterého doplnil Jan Kalivoda: „Pro mnohé to bylo asi velké překvapení. Ale osobně zastávám názor, že tato dvojice je předzvěstí dobrého výsledku

S číslem 508 pak vyrazí vstříc dvanácti etapám Martin Kolomý s bratry Kiliany. „Jsem nadšený, že pojedeme s novým vozem. Pokrok a vývoj nezastavíš a v motorsportu to platí dvojnásob. Celý tým v posledních měsících na přípravě závoďáků a doprovodů tvrdě makal, a za to všem patří velké díky. O podobě tratí budeme vědět více ve středu, tak už nemohu dospat, jak jsem zvědavý,“ smál se Martin Kolomý.

A ambice nejsilnějšího českého týmu v novodobé historii nejslavnější dálkové soutěže? „Je jednoduché říci, že jedeme pro vítězství, ale jezdců, co na tento titul pomýšlejí, je na dvě desítky. Bez ambicí na vítězství tam nemusíme jezdit, to raději můžeme sedět doma u televize. Celý tým dělá vše proto, abychom se k tomuto cíli přiblížili. Od druhého ledna to bude v rukou našich posádek,“ uvedl na otázku o ambicích na tiskové konferenci manažer Tatra Buggyra Racing týmu Jan Kalivoda.

Již ve středu ráno odjíždí celý tým do francouzského přístavu Le Havre, odkud odpluje evropská část startovního pole Dakaru 2017. „Válet se určitě nebudeme. Teď začne fyzická a psychická příprava. S rodinami si užijeme Vánoce a po svátcích odletíme do jižní Ameriky, kde nás dle pořadatelů čeká zřejmě nejchladnější Dakar historie,“ řekl na závěr Kolomý.



PR 23.11.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar