Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Sympatické gesto Martina Vlčka před valaškou

Navzdory všem nástrahám, kterým pořadatelé musejí čelit, však v posledních týdnech svitla reálná naděje, že se úvodní soutěž nové sezony, KOWAX Valašská rally ValMez, uskuteční v původním termínu 26. – 28. března.

O to větší rozpaky vzbudilo v soutěžáckém zákulisí rozhodnutí představitelů značky Škoda nedoporučit svým dealerským týmům start na této soutěži. Tento krok nenechal chladným domácího pilota a šéfa stáje Hyundai Kowax Racing Martina Vlčka, jehož prohlášení patří následující řádky.

„Jako privátní tým mistrů světa WRC3, KOWAX RACING 2BRALLY, velice litujeme situace, ve které se ocitly závodní týmy podporované autorizovanými prodejci vozů značky Škoda, kterým nebyla vyslovena podpora ze strany výrobce vozu ke startu na KOWAX Valašské rally. Jako tým, plně podporující KOWAX Valašskou rally, jsme připraveni uhradit případné scházející startovné v rozpočtu rally za jezdce, kteří se z výše uvedených důvodů nebudou moci účastnit tohoto prestižního podniku. Jsme si plně vědomi, že tímto nenahradíme chybějící kvalitu bojů posádek na tratích rychlostních zkoušek, ale věříme, že alespoň tímto malým dílem pomůžeme nejen k uskutečnění KOWAX Valašské rally, ale současně i ke startu celé sezóny závodů MČR v rally tak, jak je tomu v jiných sportech. Dále děkujeme všem institucím, které svými kladnými stanovisky podpořily konání této mezinárodní akce.“

Na 39. ročník KOWAX Valašská rally vysílá tým Hyundai Kowax Racing čtyři posádky. Kromě Martina Vlčka s Karolínou Jugasovou usednou do kokpitu Hyundaie i20 R5 i Petr Trnovec s Miroslavem Staňkem, Vladimír Hanuš s Jakubem Navrátilem a premiérově také Jiří Pohlídal s Janem Kubalou.


Vlček Martin 20.3.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar