Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Světová rally v Čechách

Na podzim začaly probleskovat zprávy, že by se v České republice, Německu a Rakousku měla uskutečnit soutěž světového šampionátu v rally. Před několika dny byl zveřejněn kalendář FIA a v něm se skutečně objevila Central Europe Rally v termínu 25. až 29.října 2023.

Na předposledním podniku WRC budou participovat Autoklub ČR, německý ADAC a rakouská federace motoristického sportu Afm. Na tiskové konferenci jsme se dozvěděli alespoň několik konkrétních údajů. Centrem soutěže bude německý Pasov, v jehož blízkosti se také ve středu 25. října uskuteční shakedown.
Ve čtvrtek 26. října budou soutěžní automobily převezeny do Prahy, kde v 15. hodin proběhne slavnostní start, s největší pravděpodobností s kulisou Pražského hradu. Tento záměr by ovšem mohla překazit státní návštěva.


V podvečerní hodinách se příznivci rally mohou těšit na krátký prolog. Jednou z variant by mohl být Strahov, známý z Pražského rallysprintu. Ale podle slov Tomáše Kunce, generálního sekretáře Autoklubu ČR přichází v úvahu ještě jedna nebo dvě další lokality. Večer se automobily vrátí opět do Pasova.
V pátek čeká na posádky „česká“ etapa na území Západočeského kraje, zřejmě v oblasti Vimperka a Šumavy.


Přesný počet rychlostních zkoušek, které se pojedou dvakrát, ještě není znám, ale půjde ca o 120 kilometrů (nejvíce z celé rally). Etapa se pojede bez servisu, pouze bude povolena výměna pneumatik a tankování.


Další dvě etapy jsou na programu v dalších dnech v Německu a Rakousku. Další informace budeme průběžně uveřejňovat.

jl 4.12.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar