Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Štolfa s Hawlem jsou Osobností roku 2018

Ve velmi vydařené letošní sezóně se dvojice matadorů Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel dočkala dalšího významného ocenění. Ve Zlíně a poté v Praze převzali při vyhlašování Mistrů České republiky poháry a na galavečeru motoristického sportu převzali nevšední trofeje za udělení Osobnosti roku 2018.

"Bylo to pro nás velice nečekané, jeli jsme do Prahy na pozvání jako na každou jinou akci. Nesmírně si tohoto ocenění vážíme," vyjádřil svoje pocity spolujezdec Zdeněk Hawel.
Na slavnostním večeru se dostali do společnosti mistrů republiky, Mistrů Evropy, ale také letošních mistrů světa Jana Kopeckého a Pavla Dreslera. "Bereme to jako zúročnění důkladné přípravy vozu Rover Metro Gti a snahy prosadit se s na první pohled legračním autíčkem. Je nutné připomenout, že této pocty jsme dosáhli i díky třetímu členovi našeho týmu Mírovi Krčmářovi, který vůz obstaral a navíc mě navigoval třeba při vítězné Rally Bohemia," připomíná zkušený jezdec Jindřich Štolfa.


“Tohle ocenění nás dost pozitivně nakoplo a možná, že v původně zamýšlené odpočinkové sezóně 2019 příznivce automobilových rally překvapíme nějakým zajímavým autem. Ale vše záleží na finančních možnostech a také několika důležitých jednáních," dodává Zdeněk Hawel.


Původně se podkrkonošská dvojice měla objevit v roce 2019 na vybraných soutěžích Mistrovství České republiky v rally historických automobilů s vozem Škoda 130L. V trutnovské garáži Miroslava Krčmáře se už rodí další nevšední vůz pro soutěže historických vozů, s jehož nasazením počítá tým v sezóně 2020.

Pavel Vydra 19.12.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar