Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Štikovská rokle se chystá na mistrovský autokros

Po úvodním závodě v Humpolci se autokrosaři sejdou o tomto víkendu ke druhému závodu ve Štikovské rokli u Nové Paky. Zároveň se budou závody započítávat jezdcům i do České trofeje a také do Mascom Cupu.

K závodu je přihlášeno 114 jezdců z několika evropských zemí (Německo, Rakousko, Lotyšsko, Litva, Slovensko, Slovinsko, Rusko, Česká republika). Mezi prvními poslal přihlášku autokrosový nestor Jaroslav Hošek, mezi přihlášenými nechybí ani reprezentanti Václav Fejfar, Marek Sekanina, Vít Nosálek, Aleš Fučík, Jakub Kubíček, Boris Vaculík a také navrátilec Petr Bartoš, který bude po „závodní“ přestávce opět startovat v královské divizi Super Buggy se strojem Petra Turka.

V divizi Super Buggy by se měl mezi 17 přihlášenými objevit i rallykrosař Pavel Koutný. Divize 1600 čítá deset jezdců včetně Nikodéma, Nosálka a Poláka. Velice atraktivní závody můžeme očekávat v cestovních vozech D6 a Touring autocross. Po havárii se po roce vrací za volant domácí Václav Fejfar s loňskou Škodou Fabia, chybět nebudou ani bratři Svobodové, takřka domácí Radek Plichta se Subaru a se škodovkami Martin Samohýl, Jan Bartoš nebo Jiří Bret.

Ani po dobu závodní pauzy členové autoklubu Nová Paka se svými spolupracovníky nezaháleli a uskutečnili řadu úprav na samotném závodišti i v zázemí. Například mezi stanovišti 2 a 4 došlo k výměně svodidel. Byl také rozšířen předstartovní prostor. Hlavními sponzory letošních závodů ve Štikovské rokli jsou Fuchs Oil, Pivovar Nová Paka a Auto Kelly. Mediálními partnery jsou Evropa 2, Jičínský deník a Motormix.

Už v pátek 6. května v podvečer začnou administrativní přejímky, které budou pokračovat technickými přejímkami v sobotu ráno. Závodní program začne v sobotu po desáté hodině první oficiálním měřeným tréninkem. První série rozjížděk začne ve čtvrt na čtyři odpoledne. Krátce předtím proběhne obnovená rozprava s jezdci.

Druhé série rozjížděk začnou v neděli 8. května již od půl deváté ráno. V deset hodin začnou třetí rozjížďky. Od půl jedné pak budou probíhat semifinálové a finálové jízdy. Bezprostředně po nich dojde k vyhlášení vždy tří nejúspěšnějších jezdců v prostoru startu.

Pavel Vydra 5.5.2016


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar