Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Startovní listina novopackého autokrosu se plní

„Největší nápor teprve čekáme, je to vždy poslední dva dny před oficiální uzávěrkou. To se fax a email skoro nezastaví,“ přibližuje situaci s přihláškami k evropskému závodu v Nové Pace tajemník závodu Lukáš Antoš a dodává: „Spousta jezdců se ale přihlašuje dříve, protože si zároveň blokují výhodná místa v depu.“

Měsíc před závodem je již přihlášeno jedenasedmdesát jezdců ze čtrnácti zemí Evropy. Už nyní se dá říci, že budou v Nové Pace ve všech divizích startovat ti nejlepší a co do počtu se opět bude jednat o jeden z nejobsazenějších závodů letošního Mistrovství Evropy.

V Junior Buggy je zatím přihlášeno deset jezdců v čele s Grencisem, Vaňkem, Hartmanem, Pählerem nebo Novákem.

Dobře obsazená bývá ve Štikovské rokli (nejpočetnější s italskou Maggiorou) kategorie cestovních vozů Touring Autocross. Prim zde hrají Češi Samohýl, Fejfar, Výborný, Fučík, Brožek, Bret, z cizinců Pleskovas, Ervandian, Van Kuringe, Boele.

Ovšem nejpočetnější budou tradičně Buggy 1600, kde už mají svou přihlášku mezi dvaadvaceti například Mandel, Nikodém, Peters, Buddelmeyer, Kulikovskis, Sekanina nebo Nosálek a Super Buggy. Tady by se mohlo konečné číslo pohybovat dokonce nad čtyřicítku a jet na zajímavé trati si neupřou Stubbe, Albers, Callaghan, Hinnenkamp, Boks, Grencis, Vaculík, Hošek, Stloukal, Bartoš, Kubíček, Jordák. Zatím na sekretariátu závodu registrují dvacet sedm jezdců nejsilnější kategorie.

„Přípravy evropského závodu finišují,“ říká ředitel Ladislav Tejchman a dodává: „Kritizovaný asfaltový start řešíme zajištěním kvalitní techniky na metání a vysávání prachu startovní roviny, včetně čistící zóny pneumatik v předstartovním prostoru, který by měl zlepšit regulérnost startu.“

A právě ředitel závodu Ladislav Tejchman byl osobně přítomen na závodech v Seelowě a rozdal zde na sedmdesát přihlášek na novopacký závod. Zejména v Buggy 1600 i Super Buggy se objevilo dost nových jezdců a je předpoklad, že poprvé ve své kariéře odstartují i ve Štikovské rokli.

Letos se v Nové Pace jede už šestačtyřicátá autokrosová sezóna a více jak třicet pět let se zde scházejí účastníci evropského šampionátu. Letos v pořadí čtvrtý závod ME se jede v tradičním termínu 1. – 3. července 2016.





Rozhodnutí ředitelství závodu ME v Nové Pace

Ředitelství závodu rozhodlo, že odpustí startovné v tomto závodě nizozemskému jezdci Adriaanu Boelemu. Organizátoři chtějí alespoň částečně podpořit snažení tohoto dlouholetého jezdce autokrosu, který za svoji motoristickou vášeň zaplatil, ještě s buginou, při havárii v Přerově částečně zdravím, ale na motoristický sport ani po tak vážném zranění nezanevřel.
Věříme zároveň, že se mu na náročné trati ve Štikovské rokli 2. a 3. července bude dařit, a že si se svým vozem Škoda Fabia s ručním ovládáním na své konto připíše nějaké evropské body.


Pavel Vydra 2.6.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar