Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Štajf s Rajnohou stříbrní na Mogul Test Rally

Posádka Racing 21 Klokočka Volkswagen týmu Vojtěch Štajf a František Rajnoha dojela s vozem Polo GTI R5 na druhém místě soutěže MOGUL Test Rally na Autodromu v Sosnové. Tento volný podnik byl první akcí roku 2020.

Na programu této soutěže byly tři rychlostní zkoušky, každá o délce přibližně deseti kilometrů. Vzhledem k limitovanému prostoru areálu Autodromu Sosnová byly pořadatelem připraveny tři různě nakonfigurované tratě, které 22 posádek absolvovalo vždy pětkrát.

Přestože se jednalo o volný podnik, tým se přípravě věnoval velmi intenzivně, a to na čtvrtečních testech vozu Polo GTI R5 nejnovější specifikace. Získané poznatky v oblasti nastavení vozu a volby vhodných pneumatik Pirelli tým poté využil na okruhové trati v Sosnové. Týmový jezdec Vojtěch Štajf, ke kterému se v roli navigátora opět vrátil František Rajnoha, neponechal nic náhodě a hned první rychlostní zkoušku dokončil po bezchybné jízdě na druhém místě se ztrátou pouhých 3,4 sekund na továrního jezdce Jana Kopeckého. A přestože se pódiové pozice během soutěže měnily vlivem defektu nebo volby pneumatik, Štajf s Rajnohou dokázali konzistentním výkonem udržet po celou dobu soutěže skvělé druhé místo. V cíli se proto posádka Racing 21 Klokočka Volkswagen týmu radovala ze stříbra, kdy na vítěznou posádku ztratila jen necelé tři sekundy.

„Máme samozřejmě s Františkem velkou radost. Už při testech jsme vycházeli z nastavení vozu, na kterém pracujeme od loňského roku. Stále se nám ale daří auto technicky posouvat, za což jsem moc rád. Tady v Sosnové to bylo především o správné volbě pneumatik a také o mentálním přístupu. Vzhledem ke svým zkušenostem jsem si do Sosnové nepřijel nic dokazovat a snažil jsme se čistým stylem jízdy netratit čas. A přestože jsem v souboji o vítězství pár drobných chyb nakonec udělal, jsem hodně spokojený a těším se na už na červencovou Rally Bohemia,“ zhodnotil sobotní volný závod jezdec Vojtěch Štajf.




PR 22.6.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar