Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Škoda Motorsport - Mikkelsen pojede Monte Carlo

Po mimořádně úspěšném roce 2016 odstartuje tým ŠKODA Motorsport do nové rallyové sezóny s překvapením. Na Rally Monte Carlo od 19. do 22. ledna 2017 bude v továrním týmu hostovat Andreas Mikkelsen s navigátorem Andersem Jægerem a pojede s vítězným vozem ŠKODA FABIA R5.

Pontus Tidemand/Jonas Andersson a Jan Kopecký/Pavel Dresler odstartují na prvním podniku sezóny FIA Mistrovství světa v rally do své další sezóny v továrním týmu. ŠKODA vstupuje do soutěže ve WRC 2 jako obhájce titulu.

„Rok 2016 byl s titulem mistra světa, třemi kontinentálními a deseti národními tituly jedním z nejúspěšnějších v historii týmu ŠKODA Motorsport. Na to chceme v roce 2017 navázat a na slavné ‚Monte‘ odstartujeme do nového rally roku. Tovární tým ŠKODA Motorsport se zúčastní vybraných podniků FIA Mistrovství světa v rally WRC 2 a českého mistrovství v rally,“ řekl Michal Hrabánek. Ředitel ŠKODA Motorsportu bude i v roce 2017 spoléhat na tovární jezdce Pontuse Tidemanda a Jana Kopeckého, ale těší se také na vystoupení Andrease Mikkelsena:

27letý Nor zahájil svou cestu mezi nejlepší světové piloty rally v letech 2011 a 2012 ziskem titulu v Intercontinental Rally Challenge. Tehdy triumfoval s vozem ŠKODA FABIA SUPER 2000. V roce 2011 startoval s tímto úspěšným vozem na Finské rally také poprvé za tým Volkswagen Motorsport. V letech 2014 a 2016 následovala tři třetí místa v celkové klasifikaci jezdců FIA Mistrovství světa v rally (WRC) a celkem tři vítězství v podnicích této královské třídy rallyového sportu. 20. listopadu 2016 triumfovala posádka Mikkelsen/Jæger na Australské rally, posledním podniku, kterého se zúčastnil čtyřnásobný mistr světa ve WRC - Volkswagen.

„Mám pocit, jako bych přišel domů,“ říká Andreas Mikkelsen a dodává: „ŠKODA mi tehdy dala šanci na úplném počátku mé kariéry. Na vůz ŠKODA FABIA mám mnoho dobrých vzpomínek a velice se těším, že s tímto autem zase pojedu. Doufám, že se mi podaří věnovat značce ŠKODA dobrý výsledek, i když ‚Monte‘ je velice těžká rally.“ Tovární jezdci Tidemand a Kopecký určitě budou největšími konkurenty zkušeného pilota WRC, ostatně si přinášejí velké know-how i vítězství s vozem ŠKODA FABIA R5. Tidemand triumfoval v roce 2016 ve WRC 2 v Portugalsku, Kopecký ve Španělsku.

Tým ŠKODA Motorsport vyhrál v tomto úspěšném roce díky posádce Esapekka Lappi/Janne Ferm poprvé také titul pro jezdce a spolujezdce ve FIA Mistrovství světa v rally (WRC 2). Piloti Gustavo Saba a Gaurav Gill vyhráli s vítězným vozem ŠKODA FABIA R5 také kontinentální mistrovství v Jižní Americe a v asijsko-pacifickém prostoru. Nasser Al-Attiyah triumfoval v Middle East Rally Championship (MERC), a k tomu deset národních titulů. Rok 2016 tak byl jedním z nejúspěšnějších ve 115leté historii ŠKODA Motorsport.



Škoda 21.12.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar