Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání s Hájkem Rallye týmem

Letošní sezona je pro Hájek Rally Team více či méně odpočinková. Po velkém letu v předchozích sezónách bylo nutné udělat nouzové mezipřistání. Majitel týmu Ctirad Hájek se zotavuje z vážného zdravotního problému, který jej na začátku roku připravil nejen o možnost se aktivně věnovat motorsportu, ale málem i o mnohem více.

Chmury jdou teď ale už stranou a Hájek Rally Team si letos opět vychutnal Setkání mistrů v Sosnové, kde se podílel na představení zahraničních soutěžních hvězd z Itálie v osobě „Pedra“ a „Luckyho“ a samozřejmě také na účasti Markku Aléna z Finska, světové legendy motorsportu. Účast Markuse Grönholma musela být ze zdravotních důvodů krátce před startem odvolána, ale Hájek Rally Team je s Marcusem ve spojení a věříme, že se jej podaří do České republiky přivézt už příští rok.

Italští soutěžáci „Pedro“ a „Lucky“ se s Hájek Rally Team setkávali při soutěžích Mistrovství Evropy v rally historických automobilů, v době kdy se zde proháněl žlutý Opel Kadett C/GTE, 16V s posádkou Miroslav Janota – Pavel Dresler (později Lukáš Vyoral). Tito Italové patřili vždy k těm nejrychlejším soutěžákům v evropských soutěžích historiků a také vždy k přátelům Hájek Rally Teamu.

V letošním roce se je podařilo do České republiky pozvat oba na Setkání mistrů, a to dokonce s jejich „béčkovými“ Lanciemi. Pro Lancii Delta S4 to navíc byla česká premiéra. Setkání mistrů v Sosnové využil Hájek Rally Team k setkání se spoustou přátel a osobností z motorsportu a s množstvím fanoušků, kteří k motoristickému sportu neodmyslitelně patří. Ať už bude budoucnost jakákoliv, Hájek Rally Team přeje všem hodně zdraví a štěstí v příští motoristické sezoně a hlavně, „Držme si palce.“

Ctirad Hájek: „Jsem rád, že jsem se na Setkání mistrů mohl opět potkat s tolika fajn lidmi z motoristického sportu a mohl jsem si tuhle akci užít. Jirka Hlávka odvedl velký kus práce při komunikaci se zahraničními závodníky a podařilo se mu oslovit mnoho zajímavých lidí, které třeba pozveme do České republiky někdy v budoucnu. Děkuji také Autodromu Sosnová za spolupráci na tomhle setkání zahraničních rally hvězd a našich přátel, protože bez jejich nadšení by se to nepodařilo zorganizovat. Věřím, že si diváci užili ta nádherná auta a velké profíky, kterými jsou „Pedro“, „Lucky“ i Markku Alén. Děláme to hlavně pro fanoušky, kteří nemají možnost si jinak tyhle skvělé soutěžáky užít na nějaké zahraniční akci.“




Pozn. Italové Pedro i Lucky jsou nejen pány soutěžáky, ale také lidé s velkým srdcem, o čemž se mohla přesvědčit i jednadvacetiletá Katka s genetickým zdravotním hendikepem. Už několik sezon patří ke stálým návštěvníkům rallye, autokrosů a dalších motoristických podniků. A je samozřejmě i miláčkem Ctirada Hájka a Jirky Hlávky, kteří ji domluvili svezení s Pedrem ve speciálu Lancia S4. Když se to později dozvěděl i Lucky, tak litoval, že ji nemohl povozit v Lancii 037 a slíbil, že příště tak napraví. Pánové, děkujeme Vám, stejně jako i Vaškovi Pechovi za svezení v Porsche.



PE 29.11.2016



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar