Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů v Sosnové tuto sobotu

Dvacet dva let trvá tradice Setkávání mistrů volantu na Autodromu v Sosnové u České Lípy. Zde se pravidelně automobiloví závodníci z Autokrosu, Rallycrossu, a Rally loučí s uplynulou sezonou. V letošním roce do Sosnové dorazí i početná smečka závodníků ze závodů do vrchu.

Už v pátek Autodrom v Sosnové ožije zvuky závodních motorů, protože se tady budou již od ranních hodin až do soumraku s tratí seznamovat účastníci Setkání mistrů.

Během dne se samozřejmě bude závodit na čas na atraktivní trati sosnovského autodromu, ale tím hlavním tématem by mělo být právě setkávání lidí, kteří mají motoristický sport rádi. Během celého dne bude otevřeno depo závodních strojů a diváci budou mít neomezený přístup do míst servisu, kde se závodním strojům věnují mechanici.

Těšit se mohou na divokou jízdu autokrosových bugin plnou smyků, s precizní jízdou vrchařů, či rychlou a efektní jízdou rallyových závodníků, kteří předvedou, jak moderní čtyřkolky R5, tak vozy s jednou poháněnou nápravou, ale i historické soutěžní automobily let minulých. Jednou z atrakcí bude představení hned tří speciálů Škoda WRC. V exhibičních jízdách pojede Škoda Octavia WRC, která už je dnes spíše raritním vozem, a v exhibici i v závodní jízdě, spatří diváci Fabii WRC, kterou do závodu přihlásil soutěžní a motokárový závodník Martin Kouřil.

Více než pět desítek závodníků obsahuje seznam přihlášených na XXII. Global Assistance Setkání mistrů. Z účastníků v autokrosu s buginami jmenujme například Vladislava a Jaromíra Štětinovi, mezi rally závodníky se soudobými vozy například Dominika Stříteského se Škodou Fabia R5, Petra Nešetřila s Porsche či Petra Semeráda se Škodou Fabia RS Rally2. Krásné Lamborghini představí Martin Jerman a Zdeněk Kmínek a další vrchaři David Komárek či Kristýna Fillová se ukáží s rychlými Mitsubishi Lancer EVO. Mezi Rallycrosaři se můžeme těšit například na Libora Tejše, Václava Tůmu, či Václava Veverku jun.

Kompletní seznam přihlášených najdete na stránkách www.setkanimistrusosnova.cz a na stránkách www.autodrom.cz . Vstupenky na páteční, a také na hlavní sobotní program bude možné zakoupit v pokladnách přímo na autodromu.


PR 8.11.2023

Pozn.red.:
PS Setkání mistrů se musí letos bohužel obejít mj. bez Václava Pecha (po operaci ramene), Petra Nikodéma, Jaroslava Hoška, Jakuba Kubíčka, Filipa Mareše (startuje na Lausitz Rally), Petra Žáčka, Martina Rohleny, Aleše Fučíka, Tomáše Engeho atd.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar