Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů v Humpolci - drama až do cíle

Viděli jsme už mnoho autokrosových závodů, ale takové finále, jaké se jelo v sobotu ve Slavia Autokros Areně v Humpolci ještě ne. Kdo vydržel sledovat Setkání mistrů až do konce, viděl finále jako už dlouho. Cílem projeli Petr Bartoš a Petr Nikodém vedle sebe a o vítězi musela rozhodnout časomíra

Super Buggy


Petr Bartoš v letošní sezoně v domácím šampionátu nestartoval, na sklonku sezony se objevil při evropských závodech v Itálii (7.m) a před týdnem ve Španělsku, kde dojel třetí za Tafanim a Horákem. K radosti pořadatelů přijel ještě k poslednímu závodu a diváci viděli něco, co autokros nepamatuje. Vzhledem k tomu, že dorazilo málo jezdců, tak se pořadatelé rozhodli přidat jednu sérii rozjížděk. V Super Buggy se postavilo na start deset jezdců, kteří si to rozdali, jak se patří i bez účasti některých, jako Kubíček, Hrubý, Polák, V.Štětina. Poprvé v závodě vyzkoušel super buggy Jan Bartoš, vicemistr republiky v cestovních automobilech: „První závod v Superbuggy.Je to jiné je to fofr a to pletivo to jsou rány zatím nám to nešlo podle představ ….Tak snad se to příště aspoň o kousek zlepší“.



Dvě rozjížďky vyhrál právě Bartoš těsně před Nikodémem, do třetí nenastoupil a vyhrál ji Nikodém. První řada finále: Bartoš, Nikodém, Antony, druhá řada Vaněk a Horák. První tři vyrazili po startu jako blesk a do poloviny závodu jeli kolo na kolo Bartoš, Antony, Nikodém a Vaněk. Pak se dostal Nikodém na druhé místo a Antony odstoupil. Mezi Bartošem a Nikodémem se rozpoutal boj, jako by se jelo o mistra Evropy. Hned za nimi vyčkával na svoji šanci Vaněk. Do poslední zatáčky vjížděli Bartoš a Nikodém vedle sebe a tak také projeli cílem. Diváci uzavírali sázky. Protože na autokrosu není cílová kamera jako na dostizích, musela rozhodnout časomíra. O dvě setiny sekundy byl v cíli dřív Petr Bartoš. Lepší závěr sezony jsme si nemohli přát.


1.Bartoš P.
2.Nikodém
3.Vaněk
5.Horák
5.Novotný
6.Hošek



Buggy 1600


Pěkný závod viděli diváci také v divizi Buggy 1600. Ze tří jízd dvě vyhrál Martin Kadlečík, a třetí tudíž nejel. Tu vyhrál Novotný a společně s nimi se do první řady postavil Martin Vaculík. Kadlečík svoji jízdu start cíl z rozjížděk zopakoval také ve finále a o 3,5 sekundy zvítězil před Novotným a Vaculíkem. Jako lev bojoval také Filip Hartman, ale nakonec s „rozebraným“ autem dojel pátý. Škoda, že do finále nastoupilo jen šest jezdců.


1.Kadlečík
2.Novotný
3.Vaculík
4.Rezek
5.Hartman



Junior Buggy

Krásný závod se odehrával také v Junior Buggy, kde všechny v rozjížďkách porazil k překvapení všech Stanislav Brousek, který během roku bodoval pouze dvakrát. Třetí jízdu, v níž byl nejlepší Filip Duřt nejel. Po startu finále sice s novou buggy od Alfa racing zpočátku soupeřům trochu ujel, ale záhy se na něj přilepil Arnošt Florián. A ač se mistr Evropy snažil sebevíc, tak prohrál jen o pět desetin. Také za nimi se odehrával krásný souboj mezi Duřtem, Šafránkem a Pytlounem. Škoda, že nepřijel novopečený evropský šampion Ondřej Medlík.



1.Brousek
2.Florián
3.Duřt
4.Šafránek
5.Pytloun
6.Pytlounová



Touring + D2


Zatímco buggy všech kategorií nadchly, tak jezdci cestovních automobilů totálně zklamali. Z velkých aut přijeli se škodovkami pouze Jan Brožek a František Kostroun, a proto byla kategorie doplněna dvěma jezdci z D2 – Lukášem Mihulkou a Václavem Cimingou st. Vyhrál s přehledem Brožek před Kostrounem a Mihulkou. Z nejrůznějších důvodů nedorazili Horčička, Dlesk, Bret, Kužel, Musil a další.

1.Brožek
2.Kostroun
3.Mihulka
4.Ciminga st.



Na perfektně připravené trati, jen několikrát během dne musel stavební stroje projet trať, kropit se nemuselo vůbec a k tomu pěkné podzimní počasí. Víc jsme si nemohli přát. Je pravda, že od poloviny do srpna se jel každý víkend mistrovský nebo evropský závod, ale přesto si myslíme, že mohlo přijet víc jezdců. Snad příště. Ale i tak mohl být pan Josef Špaček, předseda AMK Zálesí spokojen. Děkujeme.





JL 17.10.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar