Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů - tečka za autokrosovou sezonou

Pouhých šest desítek autokrosařů v osmi divizích se dostavilo k Setkání mistrů do Humpolce, aby se rozloučili se sezonou. Proč tomu tak bylo píšeme v jiném článku. Bohužel důvodů je hned několik. A moc nepřálo ani počasí, každou chvilku přeháňka, ale souboje Petra Nikodéma s Martinem Vaculíkem nebo Junior buggy diváky zahřály.

P.Nikodém

P.Nikodém

V.Vaculík

V.Vaculík

K.Peters

K.Peters

K.Peters

K.Peters

Zleva: Havránek, Nikodém, Rýzek

Zleva: Havránek, Nikodém, Rýzek

M.Vaculík

M.Vaculík

Z.Frischholz

Z.Frischholz

Kolomý, Frischholz

Kolomý, Frischholz

M.Kolomý

M.Kolomý

E.Plná

E.Plná

Vaculík, Nikodém, Peters

Vaculík, Nikodém, Peters

K.Svobodová, T.Bartáková

K.Svobodová, T.Bartáková

Super Buggy

Deset jezdců startovalo v Super Buggy, když se na poslední chvíli rozhodl ještě Ota Výborný doplnit nové evropské šampiony Petra Nikodéma a Kevina Peterse, který z D1600 přestupuje do královské divize. Do Humpolce přijel s vypůjčeným strojem Arenstsena, který se také objevil na startu.
Dvě rozjížďky vyhrál Nikodém vždy po souboji s Martinem Vaculíkem, který si s bratrem ..vyměnili buggy. A vůbec mu nevadilo, že jede poprvé se silným strojem, když v druhé rozjížďce Nikodéma porazil. Peters skončil jednou pátý, pak dvakrát třetí. Do finále nastoupilo pouze osm jezdců, když Výborný odstoupil pro poruchu řízení a Horák skončil po havárii v nemocnici. Nejlépe odstartoval Vaculík a do první zatáčky vjížděli vedle sebe Nikodém a Peters. Nikodém se však dostal mimo ideální stopu a klesl až na šesté místo. Cílem prvního kola projížděl už jako druhý a v dalším se dostal před Vaculíka. Ten zavadil o val a skončil, stejně jako záhy i Peters pro technickou závadu. Na druhé místo se tak dostal Havránek a Rýzek.



1.Nikodém
2.Havránek
3.Rýzek
4.Arentsen
5.Husák




Buggy 1600

Pouhých šest jezdců, včetně dvou rakouských – Petera a Ewalda Müllnerových se přihlásilo do buggy 1600. Dvě rozjížďky vyhrál Vojtěch Vaculík s buggy svého bratra a do třetí už nemusel nastoupit. V ní byl nejrychlejší Jiří Rezek. Finále pak bylo celkem jasnou záležitostí Vaculíka, který si poradil s Dušanem Králíkem ze Slovenska a Petere Müllnerem, zatímco Rezek musel odstoupit.


1.Vaculík V.
2.Králík
3.Müllner P
4.Raušer
5.Müllner E.



Junior Buggy

V Junior Buggy se mezi devíti přihlášenými neobjevil ani jeden z reprezentantů, což je určitě škoda, protože nemáme srovnání, jak by si proti nim vedl nováček divize Martin Kolomý. V pátek si teprve v Přerově vyzkoušel nový stroj a v sobotu dvě rozjížďky vyhrál a jednou byl druhý. Druhý dojel s minimální ztrátou Dominik Starosta a za ním hned Eliška Plná.


1.Kolomý
2.Starosta
3.Plná
4.Svoboda L.
5.Frischholz



Kartcross

1.Sudek
2.Svoboda T.
3.Vejmola



Ještě před Setkáním mistrů se pořadatelé AMK Zálesí pustili do rekonstrukce tratě. Navezli tři tisíce tun hlíny, což představovalo šest tisíc kilometrů. A ještě v pátek před závodem se trať válcovala a musíme říct, že byla až na několik malých drobnosti skvěle připravená. Na jaře se můžeme těšit na další pěkné závody.




JL 17.10.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar