Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů s padesátkou startujících

Seznam startujících na Setkání mistrů se v minulých dnech rozšířil ještě o několik jmen, tak dnes čítá 48 startujících v rally, autokrosu, rallycrossu, závodech do vrchu a historických automobilech.

V.Štětina

V.Štětina

P.Žáček a J.Fígl

P.Žáček a J.Fígl

E.Plná

E.Plná

M.Rohlena

M.Rohlena

Ve startovní listině se s vozy Škoda Fabia R5 nebo Rally2 Evo objevili ještě Martin Semerád a jeho otec Josef a také třeba Eliška Slavíková, která až dosud řídila pouze sériovou Fabii. Na setkání získala výjimku. Kategorie R5 s deseti vozy se tak stává nejvíce obsazenou. V této skupině pojede také Václav Pech s Fordem Focus WRC, jehož největším soupeřem by měl být Dominik Stříteský. Naopak Filip Mareš nebo Adam Březík startují v sobotu na Lausitz rally, Jan Kopecký se setkání nezúčastňuje a ze špičky vynechali i další jezdci jako Jan Černý, Aleš Jirásek atd. Černým koněm by mohl být Martin Rohlena se zapůjčenou Fabií R5 z Rexteamu Věroslava Cvrčka.



Druhou nejpočetnější (7) je autokros - buggy, kam přibyl ještě Jan Bartoš a domácí Tomáš Gomzjakov. Pouze o jednoho méně čítá skupina historických automobilů, kde proti sobě pojedou výkonově slabší vozy Škoda (Berger, Horčík, Zeman) a zahraniční dvoulitry Ford Escort (Enge, Rajchrt), Navrátil (Ford Sierra) a Vojtěch Štajf (Toyota Celica).


Ze zajímavých jezdců, kteří se objevili v seznamu, jmenujme například Jana Sýkoru s Mitsubishi Lancer nebo rallykrosaře Jiřího Šustu s Fabií.



V pátek jsou od 9 do 16 hodin na programu volné jízdy, vlastní závod na paralelní trati se jede v sobotu ve stejnou dobu.



JL 3.11.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar