Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů - loučení se sezonou

Pořadatelé zveřejnili seznam přihlášených na Setkání mistrů, který čítá padesát jmen z rally, autokrosu a rallykrosu. Žádné velké překvapení se sice nekoná, ale někteří jezdci se objeví v Sosnové poprvé.

Rozhodně největším tahákem bude start Václava Pecha, jehož Ford Fiesta R5 je na prodej, a tak využije nabídku Vojty Štajfa a vyzkouší si VW Polo R5. Třeba se dočkáme finále Pech proti Štajfovi, aneb Polo vers. Polo. Ovšem musíme počítat také s mladým Petrem Semerádem, který stejně jako vloni pojede se Škodou Fabia R5. Vloni prohrál jen velice těsně s Filipem Marešem. Ten se na startu neobjeví, neboť odcestoval na automobilovou olympiádu do Říma. Ale se Škodou R5 pojede také Martin Semerád, Igor Drotár nebo Karel Trojan. Proti koncernové dvojici nastoupí Ondřej Bisaha s vozem Hyundai i20 R5.


Divácky vděčnou disciplínou jsou vždy historické automobily. Se škodovkami se představí extovární jezdec Vladimír Berger nebo o generaci mladší Martin Rohlena, jenž dokáže bavit diváky krásnými smyky se Škodou 130 LR. Legendární Škodu 130 RS přiveze Jan Pícha a není vyloučené se sveze (v sobotu?) také Emil Triner. Nechme se překvapit.


Silnější historiky zastupuje opět Marcel Tuček s Mazdou RX7, Petr Hustý s Mercedesem Benz, Petr Žáček s Audi Sport Quattro a překvapivě i Jan Černý s Fordem Sierra Cosworth atd. Uvidíme, od koho si vůz půjčí. Že by od Pavla Šofra?


Autokrosaře s buginami zastoupí například Jaroslav Hošek, Vladislav Štětina, Jaromír Štětina, Jan Smrž, Petr Nikodém, Daniel Pytloun a s „plechovkami“ Jan Bartoš nebo Jiří Bret či Lukáš Červený.


A konečně rallyekros, tady se můžeme těšit hlavně na loňského vítěze „autokros-rallykros“ Aleše Fučíka s rychlým VW Polo nebo Stanislava a Josefa Šustovi se Škodou Fabia.


V sobotu jsou od 9 do 16 hodin na programu volné jízdy, v neděli ráno trénink a od 10.20 hodin rozjížďky všech kategorií.


JL 29.10.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar