Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů Humpolec -krásné ukončení sezony

Autokrosovou sezonu zakončilo tradiční Setkání mistrů v Humpolci a pan Josef Špaček, předseda AMK Zálesí si mohl po náročné sezoně spokojeně odechnout, ale hlavně může být spokojen. Jen málokde vidíme, jak se areál ode dne vylepšuje a zdokonaluje.

Jediné, co jej může mrzet, že nepřijeli tři nejlepší z letošního evropského šampionátu, Václav Fejfar, Martin Samohýl a Ota Výborný, nebo přední naši jezdci Petr Bartoš či Jan Smrž. Ale naopak v hodině dvanácté se ještě přihlásili Vít Nosálek, Matvey Furaškin a také Ivoš Mahr. Loňský vítěz Bernd Stubbe dal tentokrát přednost návštěvě světového rallycrossu v německém Buxtehude.
V Super Buggy sice nestartoval mistr republiky Radek Jordák (zkusil si tentokrát karty), ale po roční pause se objevil Ladislav Hanák, který také vyhrál obě rozjížďky, stejně jako Jakub Kubíček. Společně se s nimi do první řady postavil Gomzjakov s buggy od Jaroslava Hoška. A to i přesto, že v první rozjížďce havaroval, ale v opakované jízdě dojel třetí. Jako čtvrtý postoupil do finále Wiely Albers, ale pak nezůstal nic dlužen své pověsti a záhy předváděl „letecký“ den. Start se musel opakoval, ale stejně jako při prvním pokusu, vyjel nejlépe Hanák před Kubíčkem. Ač se Kubíček snažil sebevíc, tak suveréního Hanáka nepředjel. Jejich souboj byl vyvrcholením celého dne.


Ještě před tím se na trati utkali jezdci Divize Buggy 1600. Suverén letošní sezony Petr Nikodém stále neví, kde motor jeho buggy ztrácí výkon. Od startu vyjel první Milan Vaněk a vítězstvím si spravil chuť po nevydařeném závodě v Sedlčanech. Třetí skončil Andris Kulikovskis, který vážil cestu na Vysočinu až z Lotyšska. Junior buggy ovládl i se zlomenou rukou evropský i český šampion Jakub Novotný před Danielem Pytlounem. O třetí místo bojovali Josef Švorc a Kristians Grencis, jehož hodně agresivní jízda připomínala jak otce, tak staršího bratra.


Divize Touring Autocross se musela obejít bez tří už zmíněných „Evropanů“, ale i bez mistra republiky Jana Bartoše, či Dušana Horčičky nebo Radka Plichtu. Škoda, diváci by je jistě rádi viděli. Ale vynahradil jim to Matvey Furaškin s Fabií zapůjčenou od Martina Samohýla. Po vítězné Maggioře jel se škodovkou podruhé v životě a jasně vyhrál. Vzhledem k tomu, že si chce auto pronajímat na celou sezonu, tak mají naši jezdci o čem přemýšlet. Za ním jezdil Ivoš Mahr, ale asi dvě kola před cílem motor jeho Fabie ztratil výkon. Pro stříbrný věnec si dojel Honza Brožek před Františkem Kostrounem.


V Touring Autocross 1600 chyběl na startu mj. mistr republiky Zdeněk Antony, který opět zkoušel buggy Petra Turka, Jan Ratajský si půjčil Suzuki Swift od Rolanda Hoffmanna a hned s ní sváděl krásné souboje s Tomášem Jánošem, který startoval tentokrát se Škodou Felicia svého syna a zvítězil. Na šestém místě projel cílem fotograf Tomáš Němec při svém vůbec prvním startu s vypůjčenou Škodou Felicia. A kromě závodění stačil ještě fotografovat.


Setkání mistrů Bernard Cup v Humpolci bylo určitě pěkným vyvrcholením letošní autokrosové sezony, a kdo nezavítal do Slavia Pojišťovna Areny, ten mohl jen litovat. Viděli jsme pěkné závody za krásného počasí na krásně upravené trati. Pořadatelé AMK Zálezí nikdy nezklamou.


Super Buggy

1.Hanák
2.Kubíček
3.Gomzjakov


Buggy 1600

1.Vaněk
2.Nikodém
3.Petřík


Junior Buggy

1.Novotný
2.Pytloun
3.Švorc


Touring Autocross

1.Furaškin
2.Brožek
3.Kostroun


Touring 1600

1.Jánoš T.
2.Ratajský
3.Janhuba

J.Lasík 15.10.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar