Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů - Enge s buggy, Hänninen s Adamem

Autodrom v Sosnové u České Lípy ve dnech 21. a 22. listopadu přichystal pro diváky již čtrnáctý ročník Setkání mistrů, jehož hlavní hvězdou, jak jsme už informovali, bude finský rally šampion Markku Alén, který usedne do Škody Octavia WRC a Opelu Kadett C-GT/E 16V.

Kromě dalších hvězd motoristických disciplín, které se představí v hlavním programu a v paralelních jízdách, ale pořadatelé namíchali velmi zajímavý koktejl do vloženého programu a exhibičních jízd.

Svůj LIAZ s výkonem ca 900 k, který má za sebou Rallye Dakar, totiž v jízdě předvede divákům Martin Macík. A výkonově blízko k dakarskému monstru má i replika Audi S1 s níž startoval Jozef Béreš a kterou přiveze do Sosnové Stanislav Brousek

Už tak početný Hájek Rally Team totiž při Setkání mistrů opět rozšíří Tomáš Enge, skvělý okruhový závodník. Letos vyzkouší čtyřlitrovou autokrosovou buggy od Jaroslava Hoška. To, že si Tomáš Enge tenhle speciál dokáže vychutnat, o tom asi není třeba pochybovat.

Naopak s jedním z nejslabších vozů pojede mistr světa v rally WRC 2, mistr Evropy v rally a vítěz seriálu IRC, Fin Juho Hänninnen. Do Sosnové rovněž dorazí na pozvání Hájek Rally Teamu a objeví se nejen za volantem týmového Opelu ADAM cup. Týmovým kolegou mu kromě Markku Aléna bude ale také Josef Peták s Opelem Kadett C-GT/E 16V.

Ve vloženém doprovodném programu se na trati ukáží i další divácky atraktivní motoristické disciplíny, jako je například drifting. Šou, plnou spálených pneumatik a kouře předvedou skvělí drifteři Pro, Marco Zakouřil, Stanislav Bezouška, Michal Reichrt, Street, Jiří a Martin, David Levička, a Michal Vychodil. Pořádně smykující BMW předvede i Martin Semerád, který jej využívá pro kurzy sportovní jízdy ve své Driving Academy. Během polední pauzy si v Sosnové budete moci zajít na velkou autogramiádu pro podpisy svých oblíbených jezdců, kterých se tentokrát při Global Assistance Setkání mistrů sejde opravdu pěkná řádka.

Nezapomeňte, že XIV. Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové u České Lípy se uskuteční v sobotu 21. a neděli 22. listopadu, kdy na sobotu připadají volné a tréninkové jízdy na autodromu a na neděli hlavní program včetně vložených exhibičních jízd.


PR 10.11.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar