Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů - Biasion s Fordem i Abarthem, Alen s Fabií R5

Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové nabídne divákům během hlavního programu 18. listopadu velmi pestrý mix motoristického sportu, kde proti sobě budou závodit závodníci z rally, rallycrossu a autokrosu. V letošním roce se mohou diváci těšit na exkluzivní doprovodný program.

Na Autodrom v Sosnové u České Lípy letos dorazí dvě světové legendy rallysportu, kterými jsou Ital Miki Biasion a Fin Markku Alén, kteří byli oba mimo jiné členy továrního týmu Lancia Martini. Miki Biasion ale následně přestoupil v mistrovství světa v rally do továrního týmu Ford, kde závodil také s legendárním vozem Ford Escort RS Cosworth skupiny A.


Právě tento automobil bude na Setkání mistrů řídit. Toto auto jste na českých tratích mohli v minulosti už vídat, protože se jedná o soutěžní Ford, s nímž závodil Ladislav Křeček, a nyní jej vlastní pan Libor Kotrmon, který jej na Setkání mistrů přiveze.
Nebude to ale jediné auto, které si Miki Biasion v Sosnové vyzkouší. Díky nadšení českého soutěžáka Martina Rady se pro Mikiho podařilo zajistit další atraktivní závodní automobil, kterým bude nádherný Abarth 124 Rally kategorie R-GT. V této silné zadokolce Miki Biasion zavzpomíná na dobu, kdy závodil s vozy koncernu FIAT.


Markku Alén letos v Sosnové usedne do speciálu Škoda Fabia R5, který si moc přál vyzkoušet. Bude to vůz, s nímž běžně závodí Jan Černý.


V rámci doprovodných programů se dále můžete těšit například na exhibice nejlepších českých drifterů jimiž jsou Marco Zakouřil, Mistr ČR 2017, Michal Reichert a Daniel Janota. Ti v Sosnové při exhibičních jízdách jistě předvedou své mistrovství ve smyku a vytvoří kouřovou clonu jako na rockových koncertech.


Při exhibičních jízdách na Autodromu v Sosnové se bude divákům prezentovat i dakarská technika v podobě extovárního vozu Ford Ranger Dakar, 4x4, s motorem 5l V8 s Tomášem Ouředníčkem za volantem. V zázemí autodromu uvidí fanoušci další dakarský speciál, kterým je vítězný automobil z letošního Dakaru, Peugeot 3008 DKR.


V exhibičních jízdách na trati se budou prohánět také historické závodní speciály Audi Quattro různých specifikací. Zamíchá se mezi ně také nádherný soutěžní automobil Mazda RX-7, již bude řídit rallyový matador Marcel Tuček.


Při setkání mistrů dojde také k zajímavým soubojům slavných závodnických otců se slavnými závodnickými syny. Za volanty kartcrossových buggy se v duelu představí Václav Pech sen. proti Václavu Pechovi jun., Jiří Černý proti Janu Černému, Břetislav Enge proti Tomáši Engemu a Pavel Valoušek sen. proti Pavlu Valouškovi jun.



Sledujte web www.autodrom.cz a facebook Autodrom Sosnová, kde se dozvíte více informací. Vstupenky můžete zakoupit v předprodeji na www.autodrom.cz a nebo v pokladnách na Autodromu Sosnová v době Setkání mistrů, které se uskuteční v sobotu 18. listopadu 2017.


PE 14.11.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar