Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů 2020 se přesune na???

Letošní sezona pro automobilové závody nebyla v České republice příznivá a i stávající situace pořádání motoristických akcí nepřeje. Pořadatelé z Autodromu Sosnová přesto věří, že by se jim mohlo podařit odjet Setkání mistrů z rally, rallycrossu, autokrosu ještě letos. Původní termín 21. a 22. listopadu je nereálné dodržet, ale Setkání mistrů se může uskutečnit i později.

„V tuto chvíli nevíme, jaká budou platit pravidla na konci listopadu a v prosinci, ale připravujeme variantu s diváky i bez nich. Vzhledem k tomu, že máme k dispozici uzavřený a připravený areál, tak jsme flexibilní i v termínu, kdy si můžeme dovolit akci posunout ještě dál, třeba do prosince, pokud bychom viděli, že se opatření budou následně více rozvolňovat. V tuto chvíli jsme opatrně optimističtí,“ říká ředitel Autodromu v Sosnové Pavel Dušánek.
Sosnovští pořadatelé se tak i letos za velmi nepříznivé situace snaží dát možnost závodníkům a i divákům vidět alespoň v omezené formě motoristické zápolení na trati známého autodromu.

Závodníci a diváci se o termínu Setkání mistrů dozví jakmile to bude možné s minimálním předstihem dvou týdnů. Pořadatelé vyzívají závodníky, aby kontaktovali vedení podniku a vyjádřili svůj předběžný zájem o účast. Dle zájmu závodníků bude brán zřetel i na třídy a kategorie, které mohou být na letošním Setkání mistrů vypsány.

PR

Poznámka redakce:


My bychom se přimlouvali vypsat kategorii historických vozů Škoda s jezdci, kteří dovedou svojí atraktivní jízdou rozehřát diváky. Sem patří například Emil Triner, Martin Rohlena, Jiří Šimurda, Jindřich Štolfa, Vladimír Berger atd.

Diváci by určitě také rádi viděli „velká“ historická auta, jako je Audi Quattro Sport Petra Žáčka, Mazda RX7 Marcela Tučka, Ford Escort Cosworth Vlastimile Neumanna. Mirek Janota s Opelem Kadett, Tomáš Enge s Fordem Escórt, Jiří Káňa s Fordem Sierra Cosworth atd. Tito jezdci jsou rovněž zárukou pěkné show a to diváci chtějí.

Rozhodně by se neměly na Setkání objevit „pseudohistorici“, jako jsou například různé vozy Audi, které jen vzdáleně připomínají slavné automobily ověnčené úspěchy ve světových rally. Jejich kroužení po okruhu, jako jsme byli svědky v minulosti nikoho nenadchne.



JL 3.11.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar