Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání hvězd motorsportu na motokárách

Vynikající autokrosový fotograf Tomáš Němec přišel před pěti lety s nápadem uspořádat motokárový závod s názvem Setkání hvězd motorsport. Letos se uskuteční v sobotu 15.února v Caravan Metropol Areně v Praze na Zličíně.

Akce se však netýká jen autokrosařů, ale i závodníků dalších disciplín motoristického sportu. „Velkým pozitivem podle mě je, že se mohou společně potkat. Během sezóny totiž na nějaká častější setkání není moc času. Sraz opět plánuji na půl deváté. Loni bylo šestapadesát účastníků, letos bych si jich přál pětašedesát. Ať ty dvě číslovky otočíme (smích). Akce se uskuteční tradičně v Caravan Metropol Areně na pražském Zličíně a samozřejmě vítáni jsou i všichni fanoušci motoristického sportu,“ zve na pátý ročník populární akce Tomáš Němec.

Letos premiérově je hlavním partnerem David Hasman. „Motorsportem žiju. Skoro až psychopaticky (smích). Několik let jsem jezdil po rallycrossových světových, evropských i republikových podnicích coby mechanik. Se Standou Šustou, Pepou Šustou, Ondrou Smetanou i Maďarem, závodícím pod přezdívkou Luigi. Navíc se znám spoustu let s Tomášem Němcem a máme mnoho společných zážitků. Když mě oslovil, že pořádá další Setkání mistrů a shání generálního partnera, vzhledem k mé relativně prosperující firmě jsem se rozhodl akci podpořit. Pomůže to reklamě a zároveň přispějeme dobré věci, když peníze z vydraženého modýlku půjdou opět ve prospěch spolujezdecké legendy Petra Grosse, který prochází rekonvalescencí po těžké nehodě na Rally Krkonoše v roce 2014. V neposlední řadě jde o příjemné setkání s kamarády a rozcvičku před sezónou (smích),“ vysvětluje příčiny své podpory David, jenž se poslední dobou přesunul z role mechanika za volant rallycrossového speciálu divize National 1600 s Volkswagenem Polo.

Ti, kteří by se závodu rádi zúčastnili mohou napsat na mail ntmotokary@seznam.cz


PR 31.1.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar