Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání Dakar slibuje zajímavou podívanou

Autodrom v Sosnové u České Lípy o velikonoční neděli 27. března nabídne fanouškům motorismu jedinečný zážitek v podobě MOGUL Dakar Setkání, kde se představí nejvýznamnější domácí závodníci z Rally Dakar.

Ti se během celodenního programu představí i se svou technikou v akci, kdy byla speciálně pro toto setkání výrazně upravena trať autodromu, kde vznikl okruh tvořený zhruba z poloviny offroadovou sekcí včetně šesti skoků. „Pro dakarské závodníky jsme upravili trať na autodromu, kde se závodníci objeví jednak přímo před diváky pod tribunami, ale zavedeme je i na offroadovou sekci, kterou tvoří z části skoky na šotolině, která je využívána pro supermoto. Divákům, kteří chtějí být blíže offroadové sekci, nabídneme možnost sledovat závodění i z opačné části autodromu, kde budou terénní sekci blíže. Přímo před tribunou vznikne další skok a s těžkou technikou jsme upravili i loni vybudovaný skok, aby byl atraktivnější pro diváky i pro závodníky,“ říká k přípravám ředitel autodromu Sosnová Pavel Dušánek.

Po loňském premiérovém setkání dakarských závodníků v Sosnové u České Lípy i v tomto roce potvrdily účast přední české dakarské týmy a můžeme se tak těšit na silnou sestavu týmu Tatra Buggyra Racing, létající LIAZ předvede Martin Macík z týmu KM Racing a nebude chybět ani Tatra týmu Bonver Dakar Project.

„Od závodníků máme pozitivní reakce a stále ještě jednáme s dalšími týmy a závodníky, a měli bychom divákům nabídnout asi šest závodních dakarských kamionů a věřím, že i několik osobních offroadových speciálů. Tady už nám účast potvrdili například Tomáš Ouředníček s Pavlem Vaculíkem z Ultimate Dakar Teamu s H3 a jednáme stále ještě i s Martinem Prokopem. Zajímavostí by měla být účast starších závodníků, kteří mají za sebou účast na slavné Rallye Paříž Dakar včetně historického závodního automobilu Tatra,“ doplňuje Pavel Dušánek.

Návštěvníci Dakar Setkání budou mít jedinečnou možnost vidět závodní dakarské speciály v akci na trati při závodu na čas, ale také ojedinělou možnost na jednom místě potkat tolik závodníků z této slavné dálkové soutěže a zajistit si například jejich autogram.

Vstupenky na celodenní program MOGUL Dakar Setkání a Jarního Setkání mistrů zakoupíte na pokladnách autodromu Sosnová v ceně 150,- Kč. Více informací najdete na www.autodrom.cz a na facebooku Autodrom Sosnová.


PR 10.3.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar