Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Šesté vítězství Václava Pecha jun. v Příbrami

Posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel se zapsala do historických tabulek Rally Příbram, když o víkendu na své konto přidala již šesté vítězství na této tradiční automobilové soutěži, která pravidelně uzavírá seriál Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye.

Plzeňská dvojice tímto udělala tečku za velmi vydařenou sezonou, při níž tým obhájil titul Mezinárodních Mistrů České republiky a vyhrál Barum Czech Rally Zlín. Během rallye tak v zázemí týmu panovala velmi uvolněná atmosféra, která byla cítit i z jízdy Václava Pecha jun. na tratích rychlostních zkoušek. Jeho MINI projíždělo zatáčkami mnohem rozevlátěji a se širšími smyky než jsme u tohoto jezdce zvyklí vídat, když se na trati rychlostní zkoušky rve o každou vteřinu. „Rally Příbram hodnotím jako vydařený závod, který se nám na závěr sezony podařilo vyhrát. Díky tomu, že nebylo potřeba jet tolik na hranici, mohli jsme si dovolit i nějaký ten větší smyk jako poděkování našim věrným fanouškům, kterých se i na poslední soutěži sezony sešlo velké množství. Vyzkoušeli jsme i nějaké novinky na voze, které chceme jet v příští sezoně, kdy tou nejpodstatnější změnou byly pneumatiky od značky Pirelli, které mě doslova nadchly,“ říká k Rally Příbram Václav Pech jun., čímž současně potvrzuje pokračování s vozem MINI i v nadcházející sezoně MMČR.


Při Rally Příbram se MINI John Cooper Works 1,6 turbo velmi brzy usadilo na čele výsledkové listiny a díky velkému náskoku vybudovanému během rychlostních zkoušek první etapy si mohla posádka již dovolit taktickou jízdou kontrolovat pozici během druhé etapy. „Naše auto fungovalo během celé soutěže bez problému a díky tomu jsme mohli více taktizovat, šetřit techniku a současně trochu víc bavit diváky naší jízdou. Užili jsme si s Petrem hlavně rychlostní zkoušku Vystrkov, což je jedna z nejnáročnějších rychlostních zkoušek v České republice s rychlými úseky i technickými pasážemi v lese,“ dodává Václav Pech jun. k poslední soutěži MMČR Rally Příbram, kde se mu spolu s Petrem Uhlem podařilo zvítězit v absolutním pořadí s náskokem více než 52 vteřin na své nejbližší pronásledovatele.

Šesté vítězství na Rally Příbram ale nebylo pro EuroOil-invelt team důvodem k odpočinku, protože hned po přejetí cílové rampy Václav Pech jun. usedl do jiného soutěžního a velmi zajímavého vozu. „V neděli při testování jsme si s Petrem ještě vyzkoušeli Ford RS 200 z roku 1986, který je součástí sbírky závodních vozů společnosti Invelt. S ním tento pátek odstartujeme na Rallylegend v San Marinu, která je slavným představením podobných historických soutěžních vozů. Moc se na tuhle akci těším už kvůli atmosféře. Jízda s Fordem RS 200 je neskutečný zážitek a to auto je doslova zbraň. Má obrovský výkon a kola jsou schopná hrabat prakticky kdykoli. Je to jedno z posledních vyrobených vozů skupiny „B“ a dovoluje přenos výkonu na všechna čtyři kola nebo jen na zadní. Budeme chtít fanouškům v San Marinu tento vůz co nejlépe předvést. Současně to bereme jako velkou čest a odměnu za sezonu, že se s Petrem objevíme s tímto vozem mezi tolika světovými legendárními soutěžáky,“ uzavírá s úsměvem Václav Pech jun.


Do rallye vstoupil nejlépe Jakeš s Citroënem R5, ale už ve čtvrté zkoušce havaroval a ze soutěže odstoupil. A protože v této zkoušce vypadl pro poruchu motoru ze hry také Odložilík s Fordem Fiesta R5, tak měl celkové stříbro z domácího šampionátu jisté Jakeš. Protože řády umožňují nastoupit druhý den opět do soutěže a bodovat v druhé etapě, tak se do soutěže vrátil Jakeš a tím si vybojoval druhé místo v mistrovství republiky. A to i přesto, že Bohemia rallye ani Barum nedokončil.


1.Pech – UhelMini John Cooper Works S20001:22:53,6
2.Dohnal – PalivecPeugeot 207 S2000 +54,0
3.Jelínek – MachůŠkoda Fabia S2000+1:27,9
4.Kopáček – PickaSubaru Impreza STI +2:54,1
5.Trojan – ChlupMitsubishi Lancer Evo IX +3:45,7



Celkové pořadí
1.Pech Václav376
2.Jakeš Miroslav218
3.Odložilík Roman185
4.Vlček Martin135
5.Jelínek Jan125


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar