Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Sedmnáctiletý Oliver Solberg vyškolil evropskou špičku

K velkému překvapení došlo při Rallye Liepaja, třetím podniku Mistrovství Evropy, když teprve sedmnáctiletý Oliver Solberg (syn mistra světa Petera Solberga) všem na lotyšské šotolině vypálil rybník a s vozem VW Polo R5 suverénně zvítězil

Z třinácti rychlostních zkoušek s délkou 206 kilometrů jich deset vyhrál, jednou byl druhý a dvakrát třetí. S anglickým spolujezdcem vedl od startu až do cíle a svému největšímu soupeři Alekseji Lukjanukovi s Citroënem DS3 R5 (vyhrál tři zkoušky) nedal šanci a vyhrál s náskokem 22 sekund. A máme tady další rodící se hvězdu automobilového sportu a jen potvrzuje, že jablko nepadá daleko od stromu.


Solberg zná tratě v Lotyšsku velice dobře, protože v této zemi může závodit i v nízkém věku, a nelze se divit, že toho využívá již třetí rok. Navíc je rozjetý z mistrovství, USA kde závodí s výkonným speciálem oficiálního týmu Subaru.


Také na třetím místě skončil další mladíček Martins Sesks, když poprvé startoval s vozem s pohonem všech kol a vybral si Škodu Fabia R5. Na Solberga ztrácel necelou minutu. Také další čtyři příčky patřily posádkám s vozy Škoda Fabia R5. Hned za stupni vítězů dojel Angličan Chris Ingram, minutu za ním vítěz úvodní soutěže Lukasz Habaj a další minutu, tedy tři minuty za vítězem Filip Mareš. Škodovácký kvintet doplnil ještě sedmý Marjan Griebl.


Do čela průběžného pořadí se tak dostal Polák Habaj (71), ale pouze o jediný bod před Ingramem (70), který vede juniorskou klasifikaci do 27 let. Čtvrtý je obhájce titulu Lukjanuk (44) a hned za ním Oliver Solberg (39) s jedním startem. Uvidíme, jestli mladý Nor dostane ještě výjimku i na dalších soutěžích ME a neobjeví se třeba i na Barum Rally.



J:28.5.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar