Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rozhovor a Christianem Merli, držitelem traťové rekordu Ecce Homo

Přinášíme Vám rozhovor s dalším velmi úspěšným italským pilotem, který se nesmazatelnou stopou zapsal do historie Ecce Homo. Velmi charismatický a sympatický jezdec, který je největším konkurentem Simone Faggioliho, není nikdo jiný než Christian Merli. V loňském roce překonal traťový rekord na Ecce Homo, které také vyhrál.

Christiane, protože je Itálie na tom kriticky, co se týká pandemie koronaviru, musíme se zeptat, jestli jsi v pořádku? Ty a Tví blízcí?


Bohužel jsme v Itálii měli velmi obtížné období v návaznosti na Coronavirus, nikdo si takovou věc nedokázal představit, naštěstí jsme všichni v pořádku a nyní jsme začali s náležitými preventivními opatřeními znovu pracovat. Prozatím se zdá, že infekce klesají a mnoho lidí se zotavuje



Máš teď volné dny nebo jsi zaneprázdněný? Máš nějakou fyzickou přípravu na potenciální sezonu?


Během doby, kdy jsme byli uzavření, jsem využil příležitost udělat nějakou domácí práci a cvičil jsem ve své malé tělocvičně. Nyní, když můžeme pracovat, dokončili jsme generální opravu mého vozu Osella FA 30 a také se nám podařilo provést test na okruhu. Musím říct, že mi opravdu chybělo řídit závodní auto.
Když se neúčastním závodů, pracovně se věnuji instalaci markýz, takže v tomto období tomu mohu věnovat více času k potěšení svých zákazníků, kteří si v posledních letech zvykli na dlouhé čekací lhůty kvůli mé nepřítomnosti díky účasti na CEM.
Ve svém volném čase trénuji, cvičím v tělocvičně a chodím po horách nebo jezdím na horském kole.



Ecce Homo vydalo prohlášení, kde mluvíme o tom, že se pokusíme závod uspořádat později. Mohli bychom čekat i Tvoji účast?


Ecce Homo je jedním z mých nejoblíbenějších závodů, a to jak pro stopu, tak pro fantastické publikum. Mám ve Šternberku spoustu přátel, takže doufám, že závod se zvládne uspořádat a nebudu chybět. Nemůžu se dočkat, až budu s vámi všemi.



V jaké fázi je Mistrovství Itálie? Máš více informací, jestli se pojede nějaký závod?


Momentálně se diskutuje o různých možnostech, zdá se, že existuje vůle zorganizovat Trento Bondone, ale to se stále rozhoduje a pak by bylo celkem 4 - 5 závodů. V jižní Itálii jsou teploty mírné až do listopadu. To vše však bude možné, pouze pokud se zdravotní situace bude zlepšovat stejně jako v posledních několika dnech. Držíme pěsti a doufáme.



Jsi v kontaktu s ostatními italskými jezdci? Jak se jim daří?


Naštěstí jsou všichni v pořádku, v poslední době jsme v kontaktu častěji než obvykle, protože spolupracujeme s Federací na nalezení řešení pro restart.



Za odpovědi děkují Dagmar Schärferová, DiS. a Bc. Milena Schärferová www.eccehomo.cz
28.5.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar