Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Roman Kresta se vrací za volant

Roman Kresta se po více než třech letech vrací zpátky mezi závodníky. Bude hájit barvy MOGUL Racing Teamu, ve kterém v minulosti strávil sedm let a nasbíral s ním řadu úspěchů včetně vítězství na Rally Bohemia nebo Barum Czech Rally Zlín. Právě těchto dvou podniků se letos zúčastní.

Roman Kresta, který se v poslední době věnoval vlastnímu týmu Kresta Racing a ladění závodních aut, dostával nabídky na návrat pravidelně. Podle svých slov byl ale jednak velmi pracovně vytížený a jednak po mnoha letech strávených za volantem také bez chuti a motivace k závodění. To se ale letos změnilo.

„Sešlo se víc faktorů najednou. Začal jsem cítit, že bych si mohl udělat radost, trochu si odpočinout od běžného pracovního shonu a prostě se zase svézt v závodním autě. Na stole stále ležela nabídka od Parama, spolujezdec Petr Starý se mi připomínal a i od dětí jsem v poslední době slýchával, kdy že mě zase uvidí závodit. Do toho se postupně z těžké autonehody zotavuje můj kamarád a dlouholetý spolujezdec Petr Gross, kterému jsem slíbil, že až se dostane do formy, svezeme se spolu. No a na to musím být ve formě i já,“ usmívá se Roman Kresta. „V neposlední řadě chci udělat radost fanouškům. Bez nich by rallye neexistovala, zaslouží si to,“ doplňuje.


Ačkoliv Roman Kresta bere přípravy naprosto vážně, trénuje a ladí závodní vůz, přiznává, že po tak dlouhé době strávené mimo kokpit musí poprvé – minimálně v prvním podniku – přestat myslet na nejvyšší mety: „Vždycky bylo mým cílem vyhrávat, teď je cílem zúčastnit se. I když dám do závodu maximum, musím být v tomto ohledu realistický. Samotná jízda pro mě bude odměnou. Rally Bohemia je skvělý závod a chci si ho užít,“ uzavírá Kresta, který dnes po tiskové konferenci míří rovnou do Mladé Boleslavi, aby využil poslední dva dny před závodem k seznámení se s tratí.

Fanoušci Romana Krestu uvidí na Rally Bohemia v sobotu a v neděli 1. a 2. července. Na Barum Czech Rally Zlín bude Kresta bojovat od 25. do 27. srpna.
Pojede se Škodou Fabia R5, stejně jako jeho týmový kolega Jan Černý, který poslední mistrovskou soutěž vynechal.


PR 29.6.2017


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar