Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

René Dohnal nejrychlejší v Peugeot Cupu v Krumlově

Do 51. ročníku Rallye Český Krumlov odstartovalo osm posádek seriálu Peugeot Rally Cup. Jihočeská soutěž je typická nejen proměnlivým počasím, ale také krásnými rychlostními zkouškami, zrádnými úseky a velkými horizonty.

Hned v úvodní rychlostní zkoušce se na čelo průběžného pořadí prosadila posádka René Dohnal – Roman Švec a začala si budovat náskok, který v cíli činil bezmála minutu a půl na druhou dvojici v konečném pořadí. René Dohnal zvítězil v jedenácti ze čtrnácti odjetých erzet, většinu druhých a třetích míst si mezi sebe rozdělil David Štefan a Filip Ocelka. Celkem třikrát se mezi posádky s vozy Peugeot 208 Rally4 dokázal probojovat Miroslav Číž se starší „erdvojkou“ a náročnou soutěž dokončil na čtvrtém místě. Druhou pozici za vítězným Dohnalem obsadila posádka David Štefan – Ondřej Vichtora a bednu doplnil Filip Ocelka s Karlem Voltnerem.


„Z Krumlova mám vždy respekt a letos to bylo umocněno tím, že jsem se vracel po nehodě v Kopné. Je náročné si to správně nastavit v hlavě, protože nechcete udělat nějakou hloupou chybu. Na druhou stranu se od vás očekává dobrý výsledek a k tomu všemu pocit, že celý tým makal na tom, aby se auto stihlo včas opravit a my mohli Krumlov jet. První sekce a celá etapa nám šla nečekaně dobře, včetně nočních průjezdů, které nejsou úplně mojí parketou. V neděli jsem špatně obul na první Malšín, něco jsme ztratili, ale podařilo se nám to vrátit na Malontech a pak jsem si náskok dokázal pohlídat až do cíle. Troufám si říci, že jsem se do toho zase dostal, zapsali jsme si důležité body do šampionátu i Peugeot Rally Cupu, nepotkal nás žádný technický problém, takže to byl velmi pozitivní víkend,“ prohlásil René Dohnal.


„Byl to náš první letošní start a Krumlov není na rozjetí zrovna snadnou soutěží. Takže jsme se nikam nehnali. Některé úseky byly vlhké po dešťových přeháňkách, k jezdecké chybě pak nebývá daleko, a proto jsem jel více hlavou. Ale oproti loňskému roku jsme si krásné krumlovské erzety užili. S ohledem na to, že jsme seděli v autě poprvé, jsme s druhým místem v cupu a čtvrtým ve dvoukolkách spokojeni. K tomu jsme vyhráli hodnocení dvoukolek v šampionátu ERT, což byl náš tajný cíl a z toho mám velkou radost, protože bych chtěl v tomto šampionátu letos pokračovat,“ zhodnotil svůj první letošní start David Štefan.


Dalším podnikem seriálu Peugeot Rally Cup bude červnová Agrotec Petronas Rally Hustopeče (14. – 15. června 2024)

1.Dohnal – Švec, Peugeot 208 Rally4
2.Štefan – Vichtora, Peugeot 208 Rally4
3.Ocelka – Voltner, Peugeot 208 Rally4
4.Číž – Novák, Peugeoet 208 R2
5.Mishev – Sivov, Peugeot 208 R2

JK 24.5.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar