Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Renault v automobilovém sportu

Generální ředitel Skupiny Renault Carlos Ghosn objasnil plány značky Renault v oblasti motorsportu při příležitosti akce organizované ve středisku Technocentre Renault v Guyancourtu v oblasti Paříže. Renault Sport je dnes rozdělen na dvě samostatné jednotky: Renault Sport Racing a Renault Sport Cars.

Renault Sport Racing bude mít na starosti veškeré závodní aktivity značky Renault, s týmy Renault Sport Formula One Team, Renault e.dams, Formula Renault 2.0, Renault Sport R.S. 01 Trophy a rovněž dalšími programy zákaznických závodů na okruzích a v rally. Renault Sport Racing se bude starat o jejich účast ze svých dvou center, Enstonu ve Spojeném království a Viry-Châtillon ve Francii.

Renault Sport Cars, nový název původní značky Renault Sport Technologies, bude řídit vývoj a prodej vozidel z nabídky Renault Sport. Renault Sport je znám v celém světě díky svým vynikajícím kompaktním sportovním vozům, jako jsou Mégane R.S. a Clio R.S., a rovněž pro výkonnost a dostupnost svých modelů GT, jako např.Mégane GT.
Renault se pro tuto nové organizační uspořádání rozhodl ze dvou hlavních důvodů. Prvním záměrem je zájem propagovat značku Renault Sport a zasáhnout co nejširší veřejnost prostřednictvím týmu Renault Sport Formula One Team a na globální úrovni svým angažmá ve F1. Druhým cílem je Formule E a další sportovní aktivity pod vlajkou Clio Cup, které rovněž přispějí ke zvýšení obecného povědomí a znalosti celé řady silných stránek Renault, prostřednictvím elektromobilů a běžných modelů.

C. Ghosn vysvětluje: « Dnes jsme přesvědčeni, že automobilový sport stále motivuje představivost nadšenců, jako například řidičů, kteří jezdí každý den. Formule 1 je středobodem našeho úsilí majícího za cíl zvýšit povědomost o nabídce modelů Renault.

Samozřejmě, že od své účasti v motoristických závodech očekáváme konkrétní dopady na prodeje Renault Sport. Chceme pracovat na rozvoji technologií, ale především chceme být schopni je využít a zhodnotit obchodně. Naše plné angažmá v závodech je základem naší strategie pro značku Renault, stejně jako technické inovace. »

Aby byla zaručena každodenní akceschopnost nezbytná pro výkonnost v oblasti vývoje tak rychlého, jako jsou automobilové závody, s cíli a požadavky Skupiny Renault, byla vytvořena dozorčí rada, řízena p. Carlosem Ghosnem.

Mezi všemi sportovními aktivitami se prosazuje nový tým Renault Sport Formula One Team, který bude využívat základ modelu Renault R.S.16, vyvinutý a montovaný v Enstonu, zatímco pohonná jednotka Renault R.E.16 bude i nadále vyvíjena ve Viry-Châtillon.


Renault ohlásil své partnerství při jednotlivých podnicích. Značka aliance Renault-Nissan, Infiniti, bude pokračovat ve Formuli 1 po boku Renault, přitom posílí svou účast prostřednictvím speciálního technologického programu. Infiniti vyvine druhou generaci systémů rekuperace energie (ERS) pro pohonné jednotky F.

Nová organizační struktura umožní propojit jednotlivé kategorie, v rally model Clio R3T a rally-raid, s formulovými vozy jako je Clio Cup a Renault Sport R.S.01 Trophy. Renault rovněž pokračuje ve své účasti v kategorii jednomístné Formule Renault 2.0. Během více než čtyřiceti pěti let umožnila tato disciplína spoustě budoucích šampiónů začít v automobilovém sportu a dosáhnout na mety nejvyšší. 60 % mistrů světa F1 prošlo Formulí Renault.

Aktivity v závodech Formule E budou rovněž převedeny do struktury Renault Sport Racing. Renault se tohoto šampionátu účastní již čtvrtou sezónu s týmem Renault e.dams. Strategická důležitost je zdůrazněna kvalitou a stabilitou jejího vedení, které tvoří čtyřnásobný mistr světa vozů Formule 1 Alain Prost společně se Jean-Paul Driotem. Během nastávajících sezón vyvine a dodá Renault Sport Racing pohonnou jednotku s převodovkou a elektromotorem pro seriál Renault e.dams.

Renault Sport Academy si vytyčila rovněž dvojí cíl, vyhledávat mladé talenty schopné postoupit do Formule 1, a poskytnout různým trhům, na kterých je značka Renault přítomna, příležitost hrát aktivní roli při sportovních výkonech zítřka, prostřednictvím reklamy a podpory svých pilotů na místní úrovni.



Renault 4.2.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar