Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Renault se zapojuje do elektroformule E

Od začátku první sezony se Renault zapojuje do závodu v roli hlavního sponzora po boku stáje e-dams-Renault ve spoluvlastnictví Jeana-Paula Driota a Alaina Prosta, čtyřnásobného mistra světa ve Formuli 1 a vyslance značky Renault.

Toto zapojení francouzské stáje umožní Renaultu maximalizovat důsledky a všeobecné povědomí vycházející z tohoto mistrovství díky větší viditelnosti. Jméno výrobce se objevuje na monopostech, kombinézách pilotů a přilbách. Tato sezona se bude rovněž vyznačovat mnohými komunikačními a marketingovými akcemi, které přispějí k proslulosti mistrovství.

Renault, odborník na automobilový sport již od prvopočátků značky a průkopník elektromobilů, je rovněž oficiálním technickým partnerem mistrovství FIA Formule E 2014/2015, které začalo v Pekingu 13. září. Všechny monoposty v této sezoně jsou formule Spark-Renault SRT_01E. Inženýři divize Renault Sport vycházející z odborných znalostí v automobilových závodech a elektromobilech (Twizy a Twizy Renault Sport F1) zajistili integraci akumulátorů, spolehlivost a bezpečnost monopostů.

Tento dvojí závazek Renaultu zahrnuje rovněž odhodlání použít závod jako laboratoř pro vyvíjení technologie a učinit ji maximálně dostupnou. Formule E společně s Formulí 1 bude pro Renault hnacím motorem pro vývoj motorů a elektrických akumulátorů v oblasti výkonnosti a dojezdu.

Ve skutečnosti se jedná o zcela novou disciplínu a opravdovou podívanou, která se nabízí milovníkům automobilového sportu s novým formátem v jednom dni, novými technologiemi, četnými aktivitami pro diváky a závody, jež se konají v samém středu největších světových metropolí (viz harmonogram níže).



HARMONOGRAM MISTROVSTVÍ FORMULE E 2014–2015


13. září: Peking (Čína)
10. ledna: Buenos Aires (Argentina)
22. listopadu: Putrajaya (Malajsie)
14. února: čeká se na oficiální oznámení místa konání
13. prosince: Punta del Este (Uruguay)
14. března: Miami (USA)
4. dubna: Los Angeles (USA)
9. května: Monako (Monacké knížectví)
30. května: Berlín (Německo)
27. června: Londýn (Spojené království)



Renault 22.10.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar