Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallysprint Kopná z pohledu Vojty Štajfa

Vojtěch Štajf a František Rajnoha obsadili na deštivé a zablácené 26. AUTO UH Rallysprint Kopná v celkové klasifikaci deváté místo. Ještě o místo lepší výsledek a příděl mistrovských bodů, potvrzující startovní číslo osm, zaznamenala posádka mezi dvojicemi, které bodovaly do Poháru 2+ v rámci Autoklub Rallysprint série.

Rallysprint Kopná otevřel sezónu jednodenních soutěží a na trati sedmi rychlostních zkoušek rozehrál souboje více než stovky soutěžních posádek o první příděl bodů. Soutěž, přezdívanou též jako „malá Barumka“, poznamenalo proměnlivé počasí s deštěm, což ještě zvýšilo náročnost atraktivního souboje o cenné sekundy na rychlostních zkouškách.


Vojtěch Štajf se vrátil za volant vozu Polo GTI R5 po dlouhých osmi měsících, navigován zkušeným Františkem Rajnohou, se kterým absolvoval celou loňskou sezónu. Již od prvních kilometrů se jejich časy na rychlostních zkouškách pohybovaly v silné jezdecké konkurenci do desátého místa celkového pořadí. Při druhých průjezdech Štajf své časy na jednotlivých měřených úsecích sice výrazně zlepšil, nicméně v celkové klasifikaci soutěže to stačilo pouze na deváté místo.



„Přál jsem si, aby náš výsledek byl ještě o něco lepší. Nakonec jsme ale po dlouhé pauze odvedli slušný standard, ačkoliv jsme se s Frantou dostávali do tempa po třičtvrtě roce pomaleji. Přeci jen většina soupeřů má letos za sebou už dva velké podniky, a my seděli v našem Polu GTI R5 naposledy vloni v Pačejově. Ta dlouhá přestávka byla zkrátka znát. Byla to zároveň moje premiéra na Kopné, tuhle soutěž jsem na rozdíl od silné konkurence zdejších jezdců nikdy nejel, takže například první erzeta Kameňák byla pro mě úplnou neznámou. Do všeho se navíc přidal dopolední vydatný déšť, který podmínky na trati ještě ztížil. Za této situace jsem se rozhodl upustit od zbytečného riskování a snažil se dovézt auto v pořádku až do cíle,“ zhodnotil úvodní letošní soutěž Rallysprint série Vojtěch Štajf a dodal: „Beru to také tak, že jsme na začátku sezóny a vše je teprve před námi. Nyní máme v plánu červnový start na dalším rallysprintu v Plzni, kde se pro změnu posadím za volant Škody Fabie R5. Navíc zdejší tratě nezná ze současných jezdců nikdo, a tak by měly být šance na dobrý výsledek přeci jen vyrovnanější.“





PR 26.5.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar