Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallyesprinty pokračují v Hustopečích

Již tuto sobotu 14.dubna se v Hustopečích u Brna uskuteční Rallye Agrotec, druhý podnik českého rallyesprintového šampionátu. Na startu budou všichni jezdci, kteří se umístili na předních místech při Rallye Vysočina.

 

Rallyesprintový šampionát nebo Mitsubishi Cup, řekne si asi každý příznivec automobilových rallye, který se podívá do seznamu přihlášených posádek na Rallye Agrotec. Ze dvou desítek vozů Mitsibishi Lancer bude bezpochyby nejzajímavější vůz posádky Josef Semerád a Bohuslav Ceplecha. Jako vůbec první z českých jezdců usednou do zbrusu nového modelu Evo 9. Na svém kontě mají už vítězství z úvodního rallyesprintu v Tišnově, a tak budou i tentokrát usilovat o příčku nejvyšší. Cestu ke zlatu se jim budou chtít znepříjemnit hlavně Karel Trojan, Miroslav Jandík, Pavel Červenka, Jiří Tošovský nebo Jiří Volf.

Bez šancí nejsou ani Josef Peták a Roman Odložilík s Renaulty Clio, nebo Antonín Tlusťák s Citroënem Saxo. Ačkoliv je soutěž vypsána také jako volný podnik pro historická vozidla, tak příležitosti startovat využily pouze čtyři posádky. Nejhezčí podívaná bude bezpochyby na dva Opely Kadett řízené Lubomírem Tenklem a Zdeňkem Tichým, kteří se mezi soudobými automobily pravidelně umísťují mezi prvními patnácti. Výjimkou nejsou ani časy v první desítce. Rozhodně se vyplatí na ně počkat, i když jedou až na konci celého startovního pole, které čítá 105 přihlášených.

Pořadatelé připravili snad nejkratší rallyesprint, jaký se kdy u nás jel. Prakticky za dopoledne bude odjeta celá rallye dlouhá 88 km, přičemž 75 km připadá na rychlostní zkoušky.

 

Start Hustopeče

8.00

RZ 1 Uherčice - Hustopeče

8.21

RZ 2 Hustopeče - Boleradice

8.39

RZ 3 Hor.Bojanovice - Němčičky

9.03

RZ4 Uherčice - Hustopeče

11.02

RZ 5 Hustopeče - Boleradice

11.20

RZ 6 Hor.Bojanovice - Němčičky

11.44

Cíl  Hustopeče

12.57

 

Aleš Hodouš, 14.4.2006


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar