Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Vysočina: Suverénní Semerád

První podnik rallyesprintového šampionátu hostily Okříšky, kde se uskutečnila jednodenní Rallye Vysočina. S náročnými, místy zimními, podmínkami se nejlépe vypořádali Josef Semerád a Bohuslav Ceplecha s Mitsubishi Lancer Evo VII.

Z domácí absolutní špičky našli cestu na start vedle Semeráda ještě
Semerád - Ceplecha

Semerád - Ceplecha

Volf - Novák

Volf - Novák

Jandík - Chrástecký

Jandík - Chrástecký

Trojan - Řihák

Trojan - Řihák

Trojan, Červenka, Jandík a Peták. První a shodou okolností i poslední zkoušku vyhrál Pavel Červenka, ale pak už úřadoval až na jedinou výjimku (Jiří Volf) pouze Josef Semerád. Od druhé zkoušky se usadil na čele právě před Jiřím Volfem a takové pořadí zůstalo až do konce. S náskokem čtyřiceti sekund si tak Semerád spravil chuť po havárii na Rallye Šumava a udělal první zlatý krok k zisku titulu v rallyesprintech, který si stanovil jako cíl.
V Poháru Mitsubishi, jak bychom mohli soutěž nazvat po shlédnutí výsledků (na startu jich bylo celkem 16), se jinak na trati nic zajímavého nedělo. Pouze o třetí příčku se přetahovali Miroslav Jandík a Karel Trojan, který ač dojel čtvrtý, tak to u diváků vyhrál na celé čáře.
O malé vzrušení se postaral pouze Petr Hozák. Se Subaru Impreza byl v cíli klasifikován jako sedmý, ale po závěrečné technické přejímce byl vyloučen. Tím se na desátou příčku celkového pořadí posunul Lubomír Minařík se Škodou Felicia Kit Car a stal se nejrychlejším mužem s vozem s jednou poháněnou nápravou. Kupodivu nechal za sebou i favorizovaného Josefa Petáka s Renaultem Clio Super, na kterého zbyla v cíli až 14. příčka
Součástí rallye měla být i soutěž historiků, ale nakonec se na start dostavil pouze Petr Hambálek s BMW 2002. Dalším podnikem mistrovství republiky v rallyesprintu bude 15. dubna Rallye Agrotec v Hustopečích.

Jiří Rohlena


Výsledky
1. Semerád – Ceplecha Mitsubishi Lancer 00.41.29.8
2. Volf – Novák Mitsubishi Lancer +40.6
3. Jandík – Chrástecký Mitsubishi Lancer +43.8
4. Trojan – Řihák Mitsubishi Lancer +50.2
5. Komárek – Roupec Mitsubishi Lancer +1.37.2
6. Jelínek – Kotěra Mitsubishi Lancer +1.49.1
7. Červenka – Volf Mitsubishi Lancer +3.11.4
8. Pantálek – Coufalík Mitsubishi Lancer +3.20.9
9. Barvík – Bartončík Mitsubishi Lancer +3.41.7
10.Minařík – Semela Škoda Felicia Kit +4.19.8

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar