Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Tišnov - kdo porazí Semeráda?

Kdo přeruší Semerádovo vítězné tažení v letošním rallyesprintovém šampionátu, si klade otázku nyní většina příznivců automobilového sportu před startem Rallye Eurostroj Tišnov.

 

Jeho soupeři to rozhodně nebudou mít jednoduché, neboť vítěz úvodních dvou soutěží i tentokrát usedne do špičkového Mitsubishi Lancer Evo9. Tišnovská soutěž s devíti rychlostními zkouškami (88 km), které se odehrají na třech úsecích, by měla přilákat na start celkem 129 posádek včetně 14 s historickými vozidly a 13 z Rakouska. Rallyesprint je totiž také součástí Austrian Rallye Challenge.

Největší šance na přední umístění mají kromě Josefa Semeráda ještě hlavně Miroslav Jandík, Vladimír Barvík, Pavel Červenka, Jiří Volf, všichni s vozy Mitsubishi Lancer. Dobře si vede také Martin Kožmín a překvapit by mohl i vrchařský specialista David Komárek. S Octaviemi WRC se postaví na start Leoš Flídr a Karel Trněný. Ve dvoukolkách si to rozdají Josef Peták (Renault Clio), Roman Odložilík (Suzuki Swift) a Antonín Tlusťák (Citroën Saxo Kit) Zajímavá je účast Jiřího Jatela seniora, žijícího v Rakousku, který se po více než dvaceti letech představí opět v české rallye.

V historikách se očekává souboj Lubomíra Tenkla se Zdeňkem Tichým (oba Opel Kadett), Antonínem Blažkem (Ford Escort) a Alešem Jirátkem (BMW 2002). Diváky naopak potěší Emil Triner se Škodou 130 RS. Další informace a průběžné výsledky na http://www.ewrc.cz

 

Časový harmonogram

 

Start Tišnov

 8.00

RZ 1 Tišnovská

 8.20

RZ 2 Lomnická

 8.52

RZ 3 Řikonínská

 9.33

RZ 4 Tišnovská

11.26

RZ 5 Lomnická

11.58

RZ 6 Řikonínská

12.39

RZ 7 Tišnovská

14.32

RZ 8 Lomnická

15.04

RZ 9 Řikonínská

15.45

Cíl Tišnov

17.00

 

Jiří Rohlena, 11.5.2006


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar