Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Šumava a Historic Vltava - už stovka přihlášených

V úterý 31. března skončila první uzávěrka přihlášek, jejímž dodržením dostanou týmy možnost zaplatit pro účast na 50. Rallye Šumava Klatovy i 24. Historic Vltava snížený vklad.

Dosud se tedy do Rallye Šumava přihlásilo 48 posádek, mezi nimiž najdeme mj. úřadujícího šampiona Václava Pecha s Mini, Pavla Valouška se Škodou Fabia S2000, Karla Trněného se Škodou Fabia WRC. Diváci se po více než roční pause mohou těšit na Věroslava Cvrčka se Škodou Fabia S2000. Vzhledem k tomu, že z finančních důvodů startuje jen sporadicky, tak vždy patří mezi nejrychlejší.

Ve třídě produkčních se opět objeví Karel Trojan s Mitsubishi Lancer, stejně jako Josef Semerád se stejným vozem. Mezi prvními přihlášenými byl Marcel Tuček, který v těchto dnech oslavil 55. narozeniny. Patří mezi služebně nejstarší soutěžáky, snad nikdo jiný nezávodí u nás déle.

Do Rallye Historic Vltava se přihlásilo zatím o jednu posádku méně, včetně dvaceti zahraničních z Finska, Švédska, Norska, Estónska a Německa.

Po ročníku 2014, kdy do obou soutěží odstartovalo jen 80 závodních vozů, bylo úkolem organizátorů právě rozmnožení startovního pole. Oproti loňsku se navíc klatovské soutěže jedou ve výhodnějším termínu, zejména v národním šampionátu soudobých vozů je po změnách schválených Svazem rally letos i umožněn start širšímu spektru vozů než v minulosti. Dalším dílem startovní listiny letos budou navíc i vozy 1. Rallye Šumava Legend, která umožní projet si rychlostní zkoušky i těm jezdcům, kteří netouží zápolit o body a vteřiny a rádi se svezou po trati jen pro radost.

„Prodlužující se seznam přihlášených nám dělá velkou radost,“ usmívá se předseda PAMK, Jiří Valenta a upřesňuje: „Osobně mne velice těší i pestré spektrum posádek, které se nám hlásí. Zatímco v minulých letech jsme často měli zejména u soudobých aut strach, že se nám ze startovní listiny zcela vytratí slabší vozy 2WD a s nimi i méně majetní (a přesto často velmi talentovaní) závodníci, letos je tomu jinak. Zřejmě na tom má svůj vliv i změna systému národního šampionátu, v každém případě zaznamenáváme i přihlášky jezdců, kteří ještě nedávno předvěděli svůj um například v rámci Poháru ČR v rallye.

Zajímavosti startovního pole jistě přidají i dva vozy Porsche 997 GT3, které budou mít v národním šampionátu svojí premiéru. Na populární „poršáky“ (pochopitelně ve starším provedení) jsme však více zvyklí mezi účastníky Historic Vltava Rallye. Ohlášeni s nimi jsou už poslední vítězové této soutěže, Seveřané Myrsell a Jensen, ze zajímavých jezdců dále třeba Tony Janssen nebo Henrik Boivie, oba s Fordy Escort RS2000, z našich jezdců pak třeba Jiří Jírovec s BMW 2002 nebo Jan Krejča se Škodou 130 LR.



PR + JL 1.4.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar