Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Šumava - Pecha měl prostě pech

Se čtyřmi šumavskými vítězstvími figurují Václav Pech a Petr Uhel v čele historických tabulek a EuroOil – invelt team s MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo byl připraven o vítězství bojovat i v jubilejním ročníku Rallye Šumava naší nejstarší domácí soutěže.

Hned úvodní dvě rychlostní zkoušky ukázaly, že Pech s Uhlem jsou i po dlouhé zimní pauze v dobré kondici a schylovalo se k velkému boji o umístění na stupních vítězů. V první rychlostní zkoušce Václav Pech jun.s Petrem Uhlem zajeli druhý nejrychlejší čas, když za Janem Kopeckým s novou Škoda Fabia R5 na okruhové rychlostní zkoušce zaostali o 7,3 vteřiny. „První rychlostní zkouška, kterou je každoročně činovský okruh, se letos jela v protisměru a auta startovala proti kopci. Mé vpuštění na trať vyšlo před Honzu Kopeckého, který už měl jedno kolo za sebou. Taková jízda, když máte ve zpětném zrcátku největšího soupeře, je dost nepříjemná a nejelo se mně nejlépe,“ popisuje úvodní zkoušku Václav Pech jun.

„Do druhé, již klasické rychlostní zkoušky jsme startovali s tím, že téměř celá soutěž je před námi a uvidíme, jak na tom v porovnání s tovární škodovkou budeme. Jeli jsme rychle, neudělali žádnou chybu a v cíli jsme byli o 1,6 vteřiny rychlejší než soupeři. To nám dodalo ještě další odhodlání,“ říká Václav Pech jun. Pak ale přišla třetí rychlostní zkouška a tam už se MINI Václava Pecha ve výsledcích neobjevilo.

„Někde za polovinou rychlostní zkoušky nám praskl kardanový hřídel, který přenáší výkon na zadní kola. Auto mělo pohon jen předních kol a za normálních okolností by se dalo s docela malou ztrátou dojet do následujícího servisu, a tam by mechanici auto opravili. Tady ale došlo k tak nešťastnému poškození, že zbytky hřídele tloukly do spodku vozu a způsobily počínající požár. Proto jsme s Petrem raději zastavili, aby nedošlo k větším škodám na autě. Z této závady jsme dost překvapení, protože se nikdy na našem autě neobjevila. Kardanka by měla dle Prodrive vydržet asi dva tisíce kilometrů a tato neměla najeto ani 500 km. Zřejmě se tedy jednalo o nějakou skrytou vadu, a tak před Rallye Český Krumlov musíme vše důkladně prověřit a zkontrolovat,“ popisuje příčinu odstoupení Václav Pech jun. a hned dodává: „Odstoupení nás a celý tým strašně mrzí, o to víc, že to bylo na domácí půdě, kde jsme chtěli navíc potěšit své fanoušky.


EuroOil – invelt team nyní čeká důkladná repase a příprava týmového MINI před dalším ostrým startem, kterým bude květnová Rallye Český Krumlov, kde v loňském roce po dramatickém závěru Pech s Uhlem zvítězili.


PR 28.4.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar