Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Šumava - Pech o 3,5 sekundy před Kopeckým

Po vítězství na Valašské rallye si Václav Pech a Petr Uhel připsali další vítězství v Rallye Šumava Klatovy. S vozem kategorie WRC nemohou bodovat do mistrovství republiky, a tak plný počet bodů nasbírali Jan Kopecký a Jan Hloušek se Škoda Fabia Rally2.

Na startu se na poslední chvíli objevil také Filip Mareš, druhý z Valašska, s vypůjčenou Fabií, aby bojoval o body do šampionátu. Začal sice třetími a druhým časem, ale ve čtvrté zkoušce poškodil při nedobrzdění chladič a musel vzdát. V neděli se pokusil alespoň vybojovat nějaký ten bodík a skončil druhý.


O vítězství se od začátku opět přetahovali Pech a Kopecký. Pech přišel o vedení pouze po třetí zkoušce, ale hned se vrátil zpátky. Po desáté zkoušce vedl o 5,6 s, před poslední pouze o pět desetin sekundy. Rozhodovalo se na závěrečné zkoušce s rozbitým šotolinovým úsekem, kde hrozilo riziko defektu. Oba hlavní soupeři se mu dokázali vyhnout, v cíli byl ale rychlejší Václav Pech o 3 vteřiny a slavil vítězství. Po 147 ostrých kilometrech činil rozdíl v cíli pouhých 3,5 sekundy.
„Jsem spokojen s tím, jak jsme dokázali jet rychle a stabilně v porovnání s Valaškou. Bohužel nám nesedla už jednou zmíněná zkouška Keply, kde jsme nabrali rozhodující ztrátu. Ke konci jsme byli opravdu blízko k vítězství, Vašek byl ale na poslední zkoušce rychlejší a vyhrál. Chci mu poděkovat za krásný souboj a poblahopřát k vítězství. My teď máme ještě větší motivaci do Krumlova,“ hodnotí konečné druhé místo Jan Kopecký.


Třetí příčkou si po nezdaru na Valašsku spravili chuť Dominik Stříteský a Jiří Hovorka a s necelou minutovou ztrátou skončili třetí. DStabilní výkon podávali Adam Březík a Ondřej Krajča na čtvrtém místě Ještě před předposlední zkouškou držel pátou příčku Věroslav Cvrček s Tomášem Prokorátem, ale po problémech ztratili takřka dvě minuty a ani třetí čas v samém závěru nedokázal zabrínit propadu za Václava Kopáčka s Fordem Fiesta R5.



Poslední zkouška byla osudnou pro Tomáše Engeho se sestrou Lucií, když s Toyotou Yaris havarovali z desátého místa. Naopak další pěkný výsledek (14.místo) si připsal Jakub Jírovec s Alpine 110. Výborným sedmým časem se blýskl na úvodním Klatovském okruhu a v jednu chvíli se držel hned za první desítkou. „Mohli jsme být o kousek výš, ale na poslední zkoušce jsem udělal chybu a zapadli jsme v bahně v únikovce ,odkud nás museli vytlačit diváci (mockrát vám děkuju, bez vás by jsme tam dnes končili!). Petr i kluci v servisu odvedli super práci, děkuju borci pro příště to zkusím i bez těch chyb,“ přiznal v cíli Jakub Jírovec.



Mezi vozy s poháněnou jednou nápravou si nejlépe vedli Ján Kundlák a Petr Baran s vozem Renault Clio Rally4, hned za nimi dokončil soutěž domácí Jakub Talaš, premiérově navigovaný v Peugeotu 208 R2 Pavlem Polákem


1.Pech – UhelFord Focus WRC01:21:06.0
2.Kopecký – HloušekŠkoda Fabia RS Rally2+ 00:03.5
3.Stříteský – HovorkaŠkoda Fabia R5+ 00:53.2
4.Březík – KrajčaŠkoda Fabia R5+ 01:45.8
5.Kopáček – PickaFord Fiesta R5+03:57.8
6.Cvrček – ProkorátŠkoda Fabia R5+ 04:01.4
7.Vlček M.- KunstHyundai i20 R5+ 04:32.0
8.Trojan – ChlupŠkoda Fabia R5+ 06:00.1
9.Soldát – WinzigŠkoda Fabia R5+ 06:10.6
10.Tomek – ŠvecŠkoda Fabia Rally2 Evo+ 07:25.4




JL 25.4.2023

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar