Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Šumava Klatovy - osm dealerských týmů na startu

Na startu bude mezi 85 účastníky také 8 dealerských posádek s vozy ŠKODA FABIA Rally2 a Rally2 evo, které se utkají o další body v absolutním pořadí. Do soutěže vstupují jako největší favorité Jan Kopecký s Janem Hlouškem a Filip Mareš s Radovanem Buchou. O pódium chtějí ale zabojovat i ostatní piloti ŠKODA dealerských týmů.

Podpora zákaznických týmů není pro automobilku ŠKODA úplnou novinkou, ale v roce 120. výročí jejího působení v motoristickém sportu získala ještě větší intenzitu. Celkem 7 autorizovaných obchodníků ŠKODA nasadí 8 posádek, které představují mix zkušeností a dravého mládí.


„České rallye mají vysokou úroveň a i díky tomu se těší velkému zájmu fanoušků a médií. Bohužel ani tentokrát diváci na místě být nemohou, ale věřím, že i díky on-line přenosům a televizním reportážím si přijdou na své alespoň z pohodlí svých domovů. Naše posádky jsou připraveny předvést maximum ze svého umění a se svými speciály ŠKODA FABIA Rally2 a Rally2 evo se jistě poperou o nejvyšší příčky,“ říká vedoucí marketingu ŠKODA AUTO Česká republika Martina Zimmermann.

Se startovním číslem 1 vstoupí do šumavské soutěže sedminásobný mistr ČR Jan Kopecký, jenž právě tady před 20 lety odstartoval svoji úspěšnou rally kariéru. Se spolujezdcem Janem Hlouškem usedne do vozu ŠKODA FABIA Rally2 evo v barvách autorizovaného obchodníka Agrotec.

Stejný speciál bude mít k dispozici s číslem 2 startující dvojice Filip Mareš/Radovan Bucha, která hájí barvy společnosti Laureta Auto.

Další vůz ŠKODA FABIA Rally2 evo vyšle do boje společnost Louda Auto s posádkou Jan Černý/Petr Černohorský.

Starší provedení ŠKODA FABIA Rally2 hned ve dvou exemplářích nasadí známý zlínský prodejce Samohýl Motor pro své posádky Miroslav Jakeš/Petr Machů a Adam Březík/Ondřej Krajča.

Společnost Autocentrála posílá na tratě rychlostních zkoušek nadějnou posádku Dominik Stříteský/Danny Persein, která velmi příjemně překvapila při své premiéře za volantem vozu ŠKODA FABIA Rally2 na Valašsku.

Autorizovaný obchodník Kontakt – služby motoristům bude mít ve startovním poli dvojici Věroslav Cvrček/Tomáš Prokorát a

Autokomplex Menčík opět sází na Davida Tomka, jehož bude tentokrát navigovat známý soutěžní jezdec Václav Kopáček.

Rallye Šumava Klatovy 2021 startuje netradičně v sobotu 8. května dopoledne polookruhovou rychlostní zkouškou Čínov. Úvodní etapa obsahuje sedm zkoušek o délce 88 km. V neděli 9. května se začíná už v 8 hodin ráno a na programu jsou zbývajících čtyři měřené testy o délce 62 km. Vítěz bude na cílové rampě očekáván krátce před 14. hodinou.


Do soutěže, která se uskuteční za přísných opatření s vyloučením veřejnosti, se přihlásilo 85 posádek. K její obtížnosti přispěje nejen obvykle nevyzpytatelné počasí, ale také nové či dlouho neježděné úseky rychlostních zkoušek.


Rallye Šumava Klatovy se částečně překrývá s Historic Vltava Rallye, která je součástí ME historických automobilů. I v jejím startovním poli bude značka ŠKODA hojně zastoupena – například legendárními modely 120 S, 130 LR a Favorit. Zatímco historici závodí v pátek a v sobotu, novodobé vozy vyjedou na trať v sobotu a v neděli.



Zajímavosti z dealerských týmů ŠKODA:

•Jan Kopecký z Agrotec ŠKODA Rally Teamu oslaví na Rallye Šumava 20 let svého působení v rallyesportu. Tradiční soutěž v okolí Klatov byla jeho prvním startem pozdější úspěšné kariéry. S vozem ŠKODA OCTAVIA, který Kopeckého tým přestavěl z původně okruhového speciálu pro pohárové závody ŠKODA OCTAVIA Cupu, dojel rodák z Opočna na 21. místě. Na vítězného Romana Krestu startujícího s továrním speciálem ŠKODA OCTAVIA WRC ztratil pozdější mistr světa přes 25 minut.


•Překvapivé jméno spolujezdce se ve startovní listě Rallye Šumava Klatovy 2021 objevilo u Davida Tomka reprezentujícího Autokomplex Menčík ŠKODA Rally Team. Osvědčeného Marka Zemana nahradí v horké sedačce a s rozpisem v ruce populární pilot Václav Kopáček. „Marek se doléčuje z covidu a protože ještě není zcela fit, požádal jsem o pomoc Václava, který v minulosti sám závodil s vozem ŠKODA FABIA. Snad nám to spolu bude klapat a možná se i něco dozvím o ovládání vozu. Dobrým výsledkem bych rád udělal radost Markovi, aby se rychleji vrátil do formy a mohli jsme znovu jezdit spolu,“ komentuje situaci David Tomek.



Škoda 6.5.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar