Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Nová Kaledonie - Kopecký celkově čtvrtý

Tým ŠKODA MRF, startující s tovární podporou, dosáhl navzdory nepříznivým podmínkám double i v druhém podniku Asijsko-pacifického mistrovství (APRC), jehož klasifikaci vyhráli Jan Kopecký a Pavel Dresler týmovými kolegy Gauravem Gillem a Glennem Macneallem.

Jde však pouze o prvenství v APRC, neboť v celkové klasifikaci dojeli na čtvrtém a šestém místě ze sedmi klasifikovaných dvojic. Na vítěznou posádku Guigou a Gaspard s Renaultem Clio RS 8.29 min, resp. 14.42 minut. Na druhém místě dojel Patrick Christian s Mitsubishi Lancer. Do seriálu APRC byly na Nové Kaledonii přihlášeny pouze tři posádky.

„Do druhého dne jsme vstupovali s poměrně velkým náskokem, proto jsem na rozbahněné trati nechtěl udělat žádnou chybu. Nebyl jsem pod tlakem a mohl jsem se svou, jako obvykle perfektní, Fabií Super 2000 jet velice uvolněně,“ říká Jan Kopecký. „S Gauravem máme shodné skóre, to je pro mistrovství dobré. Vždycky je lepší, když je boj vyrovnaný.“
Na Nové Kaledonii dojel český jezdec do cíle 6:12,8 minut před svým týmovým kolegou Gauravem Gillem a celkově mu patřilo čtvrté místo a první v APRC. Gill zpočátku klasifikaci APRC vedl, pak jej ale smyk vynesl mimo trať, kde poškodil vůz a ztratil cenné minuty. Na ostrově v jižním Pacifiku, který patří Francii, vládly velice náročné podmínky, déšť proměnil většinu tratí v bahnité pisty. Z tohoto důvodu bylo také zrušeno šest z původně plánovaných 17 rychlostních zkoušek.

Kvůli obavám o bezpečnost startovali oba jezdci týmu ŠKODA MRF do předposlední rychlostní zkoušky se zpožděním. Za to jim jury udělila časovou penalizaci, která byla po protestu týmu ŠKODA MRF snížena.
Jan Kopecký se po svém double už dnes těší na příští podnik série APRC, který se koná od 20. do 22. června v Austrálii: „V Austrálii jsem nikdy nebyl, tato rally pro mě bude naprostou novinkou. Bude to určitě zajímavé.“


JL + PR 21.5.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar