Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Madeira - Basso mistrem Evropy

Šestý podnik devítidílného seriálu ME v rallye předčasně rozhodl o letošním titulu starého kontinentu. Mistry Evropy se stali Giandomenico Basso a Mitio Dotta s tovární Fiatem Punto S2000 a odčinili tak smůlu z loňska, kdy skončil „jen“ druhý.

 

Basso - Dotta

Basso - Dotta

Araújo - Ramalho

Araújo - Ramalho

Peres - Silva

Peres - Silva

Nyní se začíná mezi příznivci spekulovat, jestli Basso vůbec přijede na Barum rallye, další podnik evropského šampionátu ve dnech 25. až 28.srpna. Už jej totiž nikdo nemůže předstihnout.

\"\"\"\"\"\" V Rallye Madeira neměl žádného vážného soupeře, přestože byli na stratu například Panizzi (Renault Clio S1600), Travaglia (Peugeot 206) nebo Campos (Subaru Impreza). Od první zkoušky se Basso usadil na čele a záhy si vybojoval minutový náskok, který v závěru už jen udržoval a jel na jistotu. Z 19 zkoušek jich 12 vyhrál, ve čtyřech (závěrečných) byl nejrychlejší Vitor Sá s Renaultem Clio. „Sotva tomu mohu uvěřit. Jsem šťastný, že jsem už teď získal titul. Dneska všechno fungovalo perfektně. Auto bylo prvotřídní a také tým odvedl skvělou práci", říkal v cíli přešťastný Basso, který vyhrál letos už čtvrtou soutěž.

Druhý v cíli Armindo Araújo měl více než minutovou ztrátu, přesto byl s výsledkem spokojený. „Rallye dopadla pro nás velice pozitivně. Poprvé jsem startoval s Lancerem Evo9, který jsem dostal teprve týden před tallye a do závodu jsme tak šli s velkým rizikem". Také na třetím místě skončilo Mitsubishi Lancer řízené Fernandem Peresem. Možná k tomu svoji měrou přispěly místy mokré vozovky.

Další místa patřila už dvoukolkám, které měly být na asfaltových tratích ostrova Madeira přeci jen v mírné výhodě. Čtvrtý Magalhaes ztrácel s Peugeotem 206 S1600 na stupně vítězů pouhých 16 sekund. Pátý dojel Simon Jean Joseph (ME 04) s Renaultem Clio, který si  v první polovině soutěže držel druhou příčku, než se propadl. Přesto byl nakonec v cíli o 20 s dříve než bratři Panizziové, kteří se s Renaultem Clio dostali na šesté místo po nevydařeném začátku z 19. pozice. Jeden z favoritů rallye Renato Travaglia (ME 02 a 05) dojel s Peugeotem 206 ještě dvě příčky za nimi. Naše posádka Odložilík s Fantou odstoupili z 32. místa v osmé zkoušce pro poruchu motoru Renaultu Clio.

 

1. Basso - Dotta

Fiat Punto S2000

03:07.23,4

2. Araújo - Ramalho

Mitsubishi Lancer

+1.14,8

3. Peres - Silva

Mitsubishi Lancer

+2.51,6

4. Magalhaes - Grave

Peugeot 206

+3.07,1

5. Jean Joseph-Boyere

Renault Clio

+3.30,6

 

JL, 6.8.2006


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar